ZEBRA KEK TARIFI....
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun..
KAKAOLU ISLAK KEK...
Malzeme:
3 adet yumurta
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı Hindistan cevizu
Islatmak için;
1su bardağı soğuk süt
Yumurta ve şeker beyazlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpılır. Un, kakao, sıvı yağ, su, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kıvamlı bir hamur haline getirilir. Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180°C’de 45-50 dakika pişirilir. Kekler fırından çıkarılarak kalıbın içindeyken bir bardak soğuk süt üzerine dökülür. Hindistan cevizi serpiştirilerek servis yapılır. AFIYET OLSUNN....
Cevizli kakaolu kek
MALZEMELER
2 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (isteyen yoğurt koyabilir)
2 yumurta
vanilya
kabartma tozu
kakao
bir avuç ceviz.
HAZIRLANIŞI
önce un ve şekeri kabın içine koydum ve ortalarını havuz gibi yaptım. Sonra havuzun boşluğuna süt, sıvı yağ, yumurtaları kırdım ve bu karışımı iyice karışıncaya, şekerler eriyinceye kadar karıştırdım, tek bir pütürüm bile kalmamıştı içinde J. Daha sonra vanilya ,kabartma tozu ve cevizleri karışıma ekleyip tekrardan bir karıştırma eylemine maruz bıraktım. Bu arada kek kalıbını iyice yağlayıp üstüne azıcık şeker serpiştirdim ve karışımın bulunduğu kapta 2-3 kaşıklık bir miktar kalana kadar kabın içine döktüm. Sonra kalan karışıma kakao ekledim, kakao iyice karışınca, bunu da kabın içine boşalttım ve bir yemek kaşığı yardımıyla batırıp çıkarma yaparak birbirine karıştırdım. Sonra bu karışımı yaptığım kabı parmağım yarmımıyla iyice sıyırdım
Akabinde önceden 180-200 derece arası ısıttığım fırının içine koyarak pişirmeye bıraktım. HADİ BAKALIM AFİYET BAL, ŞEKER OLSUN....HEHEHHEHEHE
SUTLU KAKAOLU KEK...
MALZEMELER:
-2 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı un
-1 dolu çorba kaşığı kakao
-4/5 paket margarin (yaklaşık 200 gr.)
-1 1/4 su bardağı süt (1,5 su bardağından az)
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Kek kalıbı yağlanıp unlanır.
2- 2,5 bardak un, 1 kaşık kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenir.
3- 200 gr. yumuşak margarin, 1,5 bardak şekerle karıştırılıp krem haline getirilir. 2 yumurta birer birer karıştırarak ilave edilir.
4- 1,5 bardaktan az süt konur; 1- 2 kere karıştırılır. Daha sonra kakao-tuz-kabartma tozu-vanilya karıştırılmış un ilave edilir. Yavaşça karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır.
5- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: İstenirse kakaoya yarım çorba kaşığı dövülmüş nestcafe de ilave edilebilir.
Afiyet olsun…