.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 KARISIK Et ve Tavuk Etleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Melek-Yuzlum
ask pinari 'nin melek yuzlusu
ask pinari 'nin melek yuzlusu
Melek-Yuzlum


Cinsiyet : Kadın

Mesaj Sayısı : 363
Tecrübe : 664
Teşekkür Almış : 26
Kayıt tarihi : 21/11/09

KARISIK Et ve Tavuk Etleri Empty
MesajKonu: KARISIK Et ve Tavuk Etleri   KARISIK Et ve Tavuk Etleri EmptyPerş. Mayıs 26, 2011 12:05 am

KARISIK Et ve Tavuk Etleri 9C41517FDEBF82F5142E2B4DE231F3

Kalabalık
arkadaş toplantılarınızda lezzetli ikramlar sunmak istiyorsanız; ev
yapımı kuzu şiş tarifini mutlaka denemelisiniz. Üstelik hazırlanışı da
çok kolay!


Kuzu Şiş Tarifi

Malzemeler,
1 kilo kuzu kuşbaşı et
3 adet domates
4 adet çarliston biber
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ılık su
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,
Derin bir kapta; limon suyu, salça ve ılık suyu iyice karıştırın.
Kuzu etlerini kabın içine koyup 15 dakika bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyun.
Domates ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
Şişlere; sırasıyla kuzu eti, domates, kuzu eti, biber olmak üzere geçirin.
Dumansız ızgara ya da mangalda her iki tarafını da pişirin.
Servis tabağına alıp sıcakken tuzunu serpin.
Afiyet olsun.


KARISIK Et ve Tavuk Etleri 1AED8697FE3E7572C06BA03D782AF5

salça Soslu Tavuk

Mutfağınızdaki
malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, öğle ve akşam yemekleriniz
için lezzetli bir seçenek: salça soslu tavuk tarifi!


Malzemeler,


1 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı,

Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın.
Domates ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
Yayvan bir kapta; salça, sıvıyağ, kekik, tuz, domates ve soğan rendesini karıştırın.
Tavuk etlerini sosun içine koyup 15 dakika bekletin.
Soslu tavuk etlerini tavaya alın.
Tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
Yeşillikler ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


KARISIK Et ve Tavuk Etleri Ali-nazik-kebab


ALI NAZIK
Evde de rahatlıkla yapılcabilecek bir yemek...6 kişilik

Malzemeler:

1 kg kemer patlıcan
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
500 gr kavurmalık et
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
4 tane küçük domates
2 adet sivri yada çarliston biber
1.5 bardak su
tuz

Yapılışı:
Patlıcanları
yıkayıp ya fırında yada ocak üstünde közleyelim...Patlıcanlar
közlenirken etimizi yıkayıp düdüklü tencereye alalım...üzerine 1 su
bardağı su ilave edip 8 dakika düdüklü tencerede
pişirelim...pişirdikten sonra düdüklünün kapağını açıp kalan su varsa
suyunu çekene kadar pişirelim...daha sonra iki çorba kaşığı
tereyağını,tuzu ve salçayı ilave edelim yarım bardak sıcak su ilave
edelim bir iki tıkırdayınca ocağı kapatalım...Közlenen patlıcanları
soyup ince ince doğrayalım...Sarımsakların üzerine tuz ekleyip ezelim,
bir kase yoğurtla karıştıralım,daha sonra patlıcanları da ilave edip
harmanlayalım...Bir servis tabağına alıp Etimizi üzerine
yayalım,patlıcanlarla közlediğimiz domates ve biberleri de etrafına
dizip servis yapalım...Afiyet olsun..
.

KARISIK Et ve Tavuk Etleri Inegol

taze feslegenle ile spageti ve inegol kofte

Gerekli Malzemeler
4 kişilik

* Yarım paket spagetti makarna
* 1 paket Lezita İnegöl Köfte
* 1 demet taze fesleğen
* 1 tutam taze maydanoz yaprağı
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* Tuz, karabiber

Yapılışı
Spagettiyi bolca kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Bir yanda İnegöl köfteleri 1-2 kaşık kızdırılmış yağda veya ızgara tavasında yağsız olarak 8-10 dakika pişirin.
Diğer
tarafta fesleğen ve maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Sarımsağı
kıyın. Geniş bir tavada tereyağını eritip kıyılmış fesleğen, maydanoz,
sarımsak ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika
tavayı ateş üzerinde sallayın. Makarnayı süzüp hemen tavaya ekleyin ve
makarna çatalı ile karıştırarak bütün sosun makarnaya bulanmasını
sağlayın. Biraz karabiber serpip ocaktan alın. Spagettiyi servis
tabaklarına paylaştırıp üzerine Lezita İnegöl köftelerini yerleştirin
ve sıcak olarak servis yapın.
afiyet olsun


KARISIK Et ve Tavuk Etleri Tavuk-K%C3%B6ftesi


Malzemeler
Tavuk göğüs eti
Soğan
Bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Bir iki kaşık sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı

Tavuk göğüs eti ve soğan irice doğranarak rondoda kıyma haline
getirilir. Yoğurma kabına alınan kıymaya, ekmek içi, tuz, kimyon,
karabiber, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek güzelce yoğrulur,
köfte şekli verilerek kızartılır.


KARISIK Et ve Tavuk Etleri S6002904

Parmak tavuk


Malzemeler:

2 adet tavuk gögsü
1 adet yumurta
maydanoz
2-3 diş sarmısak
tuz,karabiber,pulbiber
un
galeta unu
sıvıyağ(kızartmak için)

Hazirlanisı:
Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın
afiyet olsun

KARISIK Et ve Tavuk Etleri Sac_kavurrma
Sac Kavurma


Malzemeler:

250 gr. kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yeşil biber
1 adet domates
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Etleri zar şeklinde küp küp doğrayın. Sacın üstünde ya da teflon tavada suyunu çektirin. Soğanları doğrayıp, yağda kavurun. Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Ufak doğranmış domatesleri ilave edin. sarmısak tuz ve karabiberini atın. etler yumusayana kadar pişirin pişmesine yakın üzerine arzuya göre kasar peyniri serpin afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KARISIK Et ve Tavuk Etleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TavuK Yemekleri''
» karisik sarkilar
» KARISIK GIFLER
» karisik slow
» Karısık Arabesk

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Kadin &Çocuk & Erkek Dunyasi®╣╚²º11╝ :: Mutfak ve Yemek :: Et Yemekelri &Tavuk Yemekleri-
Buraya geçin: