Melek-Yuzlum ask pinari 'nin melek yuzlusu
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 363 Tecrübe : 664 Teşekkür Almış : 26 Kayıt tarihi : 21/11/09
| Konu: KARISIK Et ve Tavuk Etleri Perş. Mayıs 26, 2011 12:05 am | |
| Kalabalık arkadaş toplantılarınızda lezzetli ikramlar sunmak istiyorsanız; ev yapımı kuzu şiş tarifini mutlaka denemelisiniz. Üstelik hazırlanışı da çok kolay!Kuzu Şiş TarifiMalzemeler,1 kilo kuzu kuşbaşı et3 adet domates4 adet çarliston biber1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı ılık suDamak tadınıza göre tuzHazırlanışı,Derin bir kapta; limon suyu, salça ve ılık suyu iyice karıştırın.Kuzu etlerini kabın içine koyup 15 dakika bekletin.Domateslerin kabuklarını soyun.Domates ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın.Şişlere; sırasıyla kuzu eti, domates, kuzu eti, biber olmak üzere geçirin.Dumansız ızgara ya da mangalda her iki tarafını da pişirin.Servis tabağına alıp sıcakken tuzunu serpin.Afiyet olsun.salça Soslu TavukMutfağınızdaki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, öğle ve akşam yemekleriniz için lezzetli bir seçenek: salça soslu tavuk tarifi!
Malzemeler,1 parça tavuk göğüs eti2 yemek kaşığı salça1 adet domates1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı sıvıyağHazırlanışı,Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın.Domates ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.Yayvan bir kapta; salça, sıvıyağ, kekik, tuz, domates ve soğan rendesini karıştırın.Tavuk etlerini sosun içine koyup 15 dakika bekletin.Soslu tavuk etlerini tavaya alın.Tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.Yeşillikler ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. ALI NAZIK Evde de rahatlıkla yapılcabilecek bir yemek...6 kişilik
Malzemeler:1 kg kemer patlıcan1 kase yoğurt4 diş sarımsak500 gr kavurmalık et1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı acı biber salçası2 çorba kaşığı tereyağı4 tane küçük domates2 adet sivri yada çarliston biber1.5 bardak sutuzYapılışı:Patlıcanları yıkayıp ya fırında yada ocak üstünde közleyelim...Patlıcanlar közlenirken etimizi yıkayıp düdüklü tencereye alalım...üzerine 1 su bardağı su ilave edip 8 dakika düdüklü tencerede pişirelim...pişirdikten sonra düdüklünün kapağını açıp kalan su varsa suyunu çekene kadar pişirelim...daha sonra iki çorba kaşığı tereyağını,tuzu ve salçayı ilave edelim yarım bardak sıcak su ilave edelim bir iki tıkırdayınca ocağı kapatalım...Közlenen patlıcanları soyup ince ince doğrayalım...Sarımsakların üzerine tuz ekleyip ezelim, bir kase yoğurtla karıştıralım,daha sonra patlıcanları da ilave edip harmanlayalım...Bir servis tabağına alıp Etimizi üzerine yayalım,patlıcanlarla közlediğimiz domates ve biberleri de etrafına dizip servis yapalım...Afiyet olsun...taze feslegenle ile spageti ve inegol kofte
Gerekli Malzemeler 4 kişilik * Yarım paket spagetti makarna * 1 paket Lezita İnegöl Köfte * 1 demet taze fesleğen * 1 tutam taze maydanoz yaprağı * 1 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * Tuz, karabiberYapılışıSpagettiyi bolca kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Bir yanda İnegöl köfteleri 1-2 kaşık kızdırılmış yağda veya ızgara tavasında yağsız olarak 8-10 dakika pişirin.Diğer tarafta fesleğen ve maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Geniş bir tavada tereyağını eritip kıyılmış fesleğen, maydanoz, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika tavayı ateş üzerinde sallayın. Makarnayı süzüp hemen tavaya ekleyin ve makarna çatalı ile karıştırarak bütün sosun makarnaya bulanmasını sağlayın. Biraz karabiber serpip ocaktan alın. Spagettiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine Lezita İnegöl köftelerini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.afiyet olsunMalzemelerTavuk göğüs etiSoğanBayat ekmek içiKimyonKarabiberBir iki kaşık sıvı yağtuz HazırlanışıTavuk göğüs eti ve soğan irice doğranarak rondoda kıyma halinegetirilir. Yoğurma kabına alınan kıymaya, ekmek içi, tuz, kimyon,karabiber, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek güzelce yoğrulur,köfte şekli verilerek kızartılır.Parmak tavuk Malzemeler: 2 adet tavuk gögsü 1 adet yumurta maydanoz 2-3 diş sarmısak tuz,karabiber,pulbiber un galeta unu sıvıyağ(kızartmak için)
Hazirlanisı: Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın afiyet olsun Sac Kavurma
Malzemeler: 250 gr. kuzu eti 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet yeşil biber 1 adet domates 2 diş sarmısak Tuz Karabiber
Yemeğin Tarifi Etleri zar şeklinde küp küp doğrayın. Sacın üstünde ya da teflon tavada suyunu çektirin. Soğanları doğrayıp, yağda kavurun. Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Ufak doğranmış domatesleri ilave edin. sarmısak tuz ve karabiberini atın. etler yumusayana kadar pişirin pişmesine yakın üzerine arzuya göre kasar peyniri serpin afiyet olsun
| |
|