Kek icin''1 adet hazır pandispanya pandispanya yoksa 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu''1 su bardağı süt''
kreması:icin
yarım litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı krem şanti
yarım kg böğürtlen
hazırlanması:
1. pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.
2. kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa oturtun.(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın. muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.
3. ocaktan indirip ılınmaya bırakın. ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
4. bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.
not: tarifte aslında hazır krem şanti kullanılıyor ama ben daha yoğun bir krema için 1 su bardağı toz krem şanti+1,5 su bardağı sütü ayrı ayrı tencereye ekleyip sonra karıştırdım.