KaPtaN Baskan
Mesaj Sayısı : 891 Tecrübe : 2013 Teşekkür Almış : 15 Kayıt tarihi : 01/10/09 Yaş : 48 Nerden : :)
| Konu: Cuma günü için Güsledenin (yıkanan) sevabı Ptsi Mart 15, 2010 6:02 pm | |
| Cuma günü için Güsledenin (yıkanan) sevabı
Ebu Umame (ra)'danrivayete göre Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: "Cuma günü güsletmek, günahları saçların diplerinden süze süze çekip çıkartır" Tabereni el-Mucamul Kebir 8 306
Buhârî'de Abdullah b Ömer (ra)'den 1- Resulullah (sav) buyurdu ki: "Her biriniz Cumaya geleceği zaman guslederek yıkansın"[1] 2- Ömer İbnül- Hattab Cuma günü hutbede iken içeriye Peygamber (sav)'in ashabından, ilk muhacirlerden bir zat giriverdi Ömer ona "Bu hangi saat?" diye bağırdı O da, "Meşguldum evime dönemedim Ezanı işitince abdest alıp gelmekten fazla bir şey yapmadım" dedi Bunun üzerine Ömer de dedi ki: "Abdest de olabilir fakat bilirsin ki, Resulullah (sav) gusül yapmayı emrederdi"
Ebu Said-i Hudri' (ra)'den: 1- Resulullah (sav) buyurdu ki: "Cuma günü gusletmek, her baliğ olana vacibtir"[2] 2- Amr b Süleymi el-Ensâri dedi ki: "Şehâdet ederim ki Ebu Said Şöyle dedi: "Şehâdet ederim ki Resulullah şöyle buyurdu: "Cuma günü her büluğ çağındaki kimseye gusul vacibtir Hem de dişlerini misvaklamak ve bulabilirse hoş bir koku sürünmek” Amr der ki: "Evet şehadet ederim ki, gusul vacibtir, fakat misvaklanmak ve koku sürünmeye gelince bu vacib mi, değil mi Allah bilir Lakin hadiste böyledir
| |
|