.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Wİndows 7'nin Artıları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Dostum
Co-Admin
Co-Admin
Dostum


Cinsiyet : Erkek

Mesaj Sayısı : 460
Tecrübe : 898
Teşekkür Almış : 10
Kayıt tarihi : 08/11/09

Wİndows 7'nin Artıları Empty
MesajKonu: Wİndows 7'nin Artıları   Wİndows 7'nin Artıları EmptyCuma Ocak 22, 2010 8:18 pm

Wİndows 7'nin Artıları
Wİndows 7'nin Artıları Yüklemelimiyim Diyenlere

Windows 7'ye geçmeyi düşünenler ve ya kurupta bazı özelliklerini bilmeyenler makaleyi başından sonunda kadar okuyun...

Uygun Windows sürümünü bulmak

Windows 7 üç farklı sürümde satılıyor: Home Premium, Professional ve Ultimate. Birçok kullanıcının pahalı Windows 7 sürümlerinde bulunan ekstralara ihtiyacı yok. Home Premium son kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Home ve Professional sürümlerde eksik olan Bitlocker sürücü şifrelemesini ücretsiz TrueCrypt programıyla tamamlayabilirsiniz.

Kullandığınız donanım ve yazılımların Windows 7 ile uyumlu olup olmadığından emin olmak isterseniz Windows 7 Yükseltme Danışmanı ile şüphelerinizi giderebilirsiniz.

64-bit'e geçiş yapmak

Windows 7 iki farklı mimaride sunuluyor. x86 (32-bit) ve x64 (64-bit). Aşama açısından bakıldığında Windows 7, 64-bit olarak sunulan ikinci büyük Windows lansmanı oluyor. Dolayısıyla 64-bit'e geçiş yapmanın zamanı geldi. Eğer Windows 7'nin kutulu sürümünü satın aldıysanız 64-bit DVD'yi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca netbook'lar dışında hiçbir yeni 32-bit donanım satın almamalısınız.

Eski XP bilgisayarınızı hazırlayın

Windows XP'den Windows 7'ye doğrudan yükseltme yapılmıyor. Eğer bu yüzden dosya ve ayar taşıması yapmayı düşünüyorsanız Windows XP ve Vista için Windows Kolay Aktarım programını kullanarak işin zor kısmını rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Püf nokta: Windows 7 kurulumunu kullanımda olan Windows XP sisteminden de başlatabilirsiniz. Kurulum DVD'sini takıp gelişmiş kurulumu seçmeniz yeterli. Böyle yaptığınızda ayarlar, kişisel klasörler ve kurulu programlar "Windows.old" isminde bir klasöre taşınır. Yapmanız gereken sadece bu klasördeki eski dosyaları sistemdeki yeni yerlerine taşımak olacak.

Temiz yeni-kurulum

Vista'dan Windows 7'ye yükseltme yapma imkanı sunulsa da yeni işletim sistemine geçmek için sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu alternatifi kullanmak daha meşakkatli olabilir ama karşılığında uzun vadede sorunsuz çalışan bir sisteme sahip olursunuz.

Daha hızlı kurulum

Birden çok bilgisayara Windows 7 kurulumu yapacaksanız USB bellekten kurulum yapma alternatifine kesinlikle göz atın. Her şey bir yana hem USB belleği Windows 7 kurulum medyası haline dönüştürmek hem de kurulumu USB bellekten yapmak çok daha hızlı ve kolay.

Windows 7'yi test etmek

İsteyen Windows 7'yi satın almadan önce test edebilir. Microsoft bu iş için Windows 7 Ultimate ile fonksiyonel açıdan özdeş olan ve 90 gün boyunca ücretsiz olarak kullanılabilen Windows 7 Enterprise final sürümünü kullanıma sunuyor.

Windows 7'yi Enterprise'ı indirmek için bu adrese girip sayfanın aşağısında istediğiz dili ve mimariyi seçtikten sonra Windows LiveID'niz ile kaydolmanız gerekiyor.

Seçim penceresi

Microsoft, işletim sistemini tarayıcısız sunmaktansa birden çok alternatif arasında seçim yapmanıza imkan veriyor. Windows Update üzerinden yayımlanacak bir güncelleştirme ile karşınıza çıkacak seçim ekranı üzeriden istediğini tarayıcıyı seçip indirebilirsiniz.

Windows XP Modu

Windows XP Modu ile Windows 7 altında tüm XP uygulamalarını çalıştırabiliyorsunuz. Bu iş için kullanılan sanallaştırma tekniği sayesinde ayrı bir pencerede sanal makineyi çalıştırmak yerine XP programlarını direkt Windows 7 başlat menüsünden çağırabiliyorsunuz.

Windows XP Modu'nun final sürümü 22 Ekimde Windows 7'nin çıkışıyla beraber kullanıma sunulacak.

Eski bilgisayarlar için Windows 7

Microsoft Windows 7'nin eski bilgisayarlarda da akıcı biçimde çalışması için çok çalıştı. Zira Vista'nın kaynak açlığı yüzünden topladığı antipatiyi ortadan kaldırması gerekiyordu. Windows 7'nin eski PC'lerde de tabiri caizse ateş kırmızı İtalyan araba gibi çalışması gerekiyor.

Sunum modu

[Windows] + [P] tuş kombinasyonunu kullandığınızda laptopunuzdaki görüntüyü projektöre aktarmayı sağlayan sunum moduna geçiş yaparsınız.

Ek olarak görüntünün beyazperdede mi yoksa sadece PC'de mi gözükmesi gerektiğini ayarlamalısınız. Bu iş için Windows Mobility Center'ı kullanabilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracı

Windows 7'de Ekran Alıntısı Aracı'nı (başlat menüsündeki arama kutucuğuna "alıntı" yazın) kullanmak daha kolay. Programı açtığınızda masaüstünüzün herhangi bir bölümünün resmi çekip bir dosyaya kaydedebilirsiniz.

Saklı araçlar

"Denetim Masası | Sorun giderme | Tümünü görüntüle" yolunu takip ederek Windows 7'nin kullanışlı sorun giderme aracına ulaşırsınız.

Araçların çoğu yerel sistemde yüklüdür, bazılarıysa internetten indirilir ve kurulur.

Pencereleri organize etmek

Pencere kaosuna elveda: [Windows] + [Home] kombinasyonu ile istediğiniz pencere dışındaki tüm açık pencereler minimize edilir (Aero Shake).

CD/DVD imajlarını yazdırmak

Windows 7 altında ISO dosyası yazdırmak için ek araca ihtiyacınız yok. İstediğiniz ISO görüntü dosyasına çift tıklayın ve "Windows Disk Yansıması Yazıcı"a aracını kullanın.

Birden çok saat dilimi

Windows 7'de maksimum üç farklı zaman dilimini aynı anda görebilirsiniz.

Bu iş için sağ alt köşedeki saate tıklayın ve açılan listede "Tarih ve saat ayarlarını değiştir"i seçin. Sonrasında çıkan pencerede "Ek Saatler" sekmesine gelin ve istediğiniz saat dilimini ekleyebilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme

İşler sarpa sararsa Windows 7'nin düzgün çalıştığı bir zaman dilimine geri dönebilirsiniz. Sistem Geri Yükleme tam olarak bu işi yapıyor.

Windows 7'de yeni olarak "Geri yükleme işleminden etkilenecek programları" görebiliyorsunuz. Buradaki listeye göz atıp hangi programları tekrar yüklemeniz gerektiğini not edebilirsiniz.

Güvenilirlik İzleyicisi

Windows Vista'dan tanınan Güvenilirlik İzleyicisi (açmak içim arama kutucuğuna "izleyici" yazın) Windows 7'nin kurulumdan itibaren ne kadar istikrarlı çalıştığını gösterir.

Problemleri kaydetmek

Sorun Adımları Kaydedicisi (PSR) hata aramaya yönelik geliştirilmiş muhteşem bir araç. Başlat menüsündeki arama kutucuğuna "psr" yazın ve kaydediciyi başlatın.

Hata mesajının çıkmasını sağlayan adımları sırasıyla tekrar gerçekleştirin. Araç, her tıklamada ekran içeriğiyle birlikte süreci adım adım kaydeder. Ek olarak görüntülere yorum da ekleyebiliyorsunuz.

Son adımı da gerçekleştirdikten sonra PSR, tüm gerekli bilgilerin bulunduğu bir MHTML dosyası oluşturur ve bunu ZIP arşivi olarak kaydeder. Bu ZIP dosyasını analiz etmesi için istediğini kişiye e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Windows 7'de sorun giderme

Sorun Adımları Kaydedicisi'nin yanında başka alternatifleriniz de var: Denetim Masası | Sistem ve Güvenlik başlığı altından ulaşabileceğiniz İşlem Merkezi de size yardımcı olacaktır.

Burada en son ne zaman yedekleme yapıldığını ve virüs tarayıcının güncel olup olmadığını görebilirsiniz.

AppLocker

Windows 7'nin Enterprise ve Ultimate sürümlerinde bulunan AppLocker özelliği (gpedit.msc'de Windows Ayarları | Güvenlik Ayarları | Uygulama Denetim İlkeleri altında) yöneticilere sistemde çalıştırılmasına izin verilen programları seçme imkanı verir.

Yönetici moduna geçmek

Her kullanıcıya sunulmayan yönetici hakları sayesinde hackerlerin standart hesaplarda istediklerini yapma şansı yok. Fakat programlar yönetici haklarıyla çalıştırmak gerekirse ne olacak? Birçok kullanıcı içerik menüsüne girip "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanacaktır.

Daha hızlısı mevcut: Programın kısayoluna CTRL ve SHIFT tuşlarını basılı tutarak tıkladığınızda (sol tık) direkt yönetici modunu tetiklemiş olursunuz.

Windows PowerShell v2

PowerShell 2.0 ilk kez doğrudan Windows'a dahil ediliyor. Konsol , komut satırı üzerinden verilen talimatları yerine getiriyor. Komutlar script'lere dönüştürülebiliyor ki, bu da görevlerin otomatiğe bağlanmasını sağlıyor.

Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Sadece son kullanıcılar değil, firmalar da Windows 7 ile birlikte birçok yeni özellik elde ediyor.

Terminal hizmetlerinden farklı olarak kullanıcılar masaüstü sanallaştırmasında sadece bir Windows kurulumunu paylaşmıyor; bilakis herkes sunucu üzerinde bir sanal makinede çalışan bir istemci işletim sistemine sahip oluyor.

VDI çözümlerinin avantajları arasında masaüstlerinin merkezi bir birimden kontrol edilmesi ve farklı mekanlardan ve cihazlardan tanıdık çalışma ortamına erişim var.

DirectAccess

DirectAccess, çalışanlara VPN kullanmaya gerek kalmadan firma ağlarına erişim imkanı veriyor. Bu sayede yöneticilerin yapılandırması gereken daha az süreç oluyor ve kullanıcı tarafında büyük kolaylık sağlıyor.

Windows 7 bu iş için Windows XP zamanından bu yana sunulan IPv6 protokolünü kullanıyor. Fakat genellikle IPv6 kullanımına meyil olmaz; zira çoğu durumda ne internet sağlayıcısı ne de hub'lar veya modemler IPv6'yı destekler.

Deployment Image Servicing and Management (DISM)

Hemencecik kurulu Windows paketlerine, özelliklerine veya sürücülere göz atmak isterseniz Windows 7'de sunulan "DISM" hizmetini kullanın ("DISM" komutu ile çağırabilirsiniz).

Yüklü Windows özelliklerinin bir listesini görmek için "dism /online /get-features /format:table" komutunu verin. Bir özelliği devre dışı bırakmak içinse " dism /online /enable-feature /featurename:" komutunu girin.

Kullanıcı Hesabı Denetimi

Birçok kullanıcı Vista'daki Kullanıcı Hesabı Denetimi özelliğini sinir bozucu olması nedeniyle kapatıyor ve bu da UAC'nin amacını hizmet etmesini engelliyordu.

Windows 7 ile Microsoft UAC'den vazgeçmiyor; fakat onaylama pencerelerinin sayısını belirgin derecede azaltıyor. İsterseniz UAC seviyesini düşürüp arttırabiliyorsunuz.

Kopyalama devi: RoboCopy

Komut satırı aracı Robocopy Windows 7 altında "kopyala-yapıştır"dan fazlasını sunuyor. Veri eşitleme ve klasör/dizin kopyalama görevlerini yerine getirebilen ve multi-threding'den faydalanabilen güçlü bir araca dönüşüyor. (komut satırına "robocopy /?" yazarak tüm fonksiyonlarına erişebilirisiniz.

RemoteDesktop

Başka bir bilgisayarın ağında çalışmak için Uzak Masaüstü Bağlantısı (RemoteDesktop) özelliğini kullanırsınız. Sunucu, yani uzaktan yönetilebilir PC olarak Windows 7 bu özelliği Professional, Enterprise ve elbette Ultimate sürümlerinde destekliyor.

mRemote ile rahat bir şekilde bir pencerede tüm uzak masaüstü bağlantılarınızı yönetebilirsiniz.

Çoklu monitör

Bir tek monitörle yetinemeyenler Windows 7 ile doğru adresteler; zira Microsoft Windows 7'de çoklu monitör desteğini iyileştirdi.

Yepyeni bir yapılandırma penceresi gerekli tüm ayarları bir çırpıda halletmenizi sağlıyor. Masaüstünde boş bir alan sağ tıklayın ve menüden "Ekran çözünürlüğü"nü seçin.

İnteraktif editör

Ücretsiz Windows PowerShell sistem ve uygulamalarınızın kontrolünü kolaylaştırıyor. Fakat tüm özellikleri kullanabilmek için öncelikle programı biraz kurcalamalısınız.

Windows 7 PowerShell, komutları Cmdlets (Commandlets) biçiminde girip anında sonuçlarını test etmenizi sağlayan interaktif bir editör ile beraber geliyor.

Sistem tepsisindeki simgeler

Windows 7 sistem tepsisine de düzen veriyor. Önceki sürümlerde olduğu gibi dolup taşan bir sistem tepsisi yerine daha derli toplu bir düzen söz konusu. Simgeler varsayılan olarak birkaç saniye göründükten sonra gizleniyor. Yukarı bakan oka tıkladığınızda ise tüm simgeleri görebiliyorsunuz.

Tepsideki ağ simgesi de çok başarılı. Üzerine tıkladığınızda mevcut kablosuz ağları görebilir ve yine buradan istediğinize bağlanabilirsiniz. Sürükle-bırak ile yeni simgeler eklenebiliyor.

Windows 7 Kitaplıkları

Windows 7'de Explorer'ı ilk kez açanlar en büyük değişikliği fark edecektir: Önceki gibi klasörlerle çalışmak yerine artık sadece Kitaplıklar sunuluyor. Varsayılan olarak resimler, dokümanlar, müzikler ve videolar için 4 kitaplık sunuluyor. İsterseniz yeni kitaplıklar da oluşturabiliyorunuz.

Kitaplıkların mantığı şu: Bilgisayarın farklı bölümlerinde bulunan dosyaları klasör klasör aramak veya bunları belli bir alanda toplamak için kopyalamak/taşımak yerine hepsini bir kitaplığın içinde bulabilirsiniz. Örneğin müzik arşivinizi ele alalım: Disklerinizde farklı yerlerde bulunan tüm MP3 dosyalarına kısayol atamak, merkezi bir konuma taşımak yerine "Müzik" kitaplığına bu konumları göstermeniniz yeterli. Bir kitaplığa eklemek istediğiniz dosyanın üzerine sağ tıklayın ve içerik menüsünden "Kitaplığa ekle" girdisini seçin.

Sysinternals Suite


Sysinternal sistem araçları senelerden veri tüm bilgisayar çılgınlarının gizli püf noktasıdır. Microsoft da bu araçların çoğunu beğendi. Hatta öyle beğendi ki tüm site Microsoft programcılarının istilasına uğradı.

Process Explorer ile Windows bilgisayarınızda çalışan tüm işlemleri görebilir, Autoruns ile otomatik başlatılan programları kontrol edebilirsiniz.

Aero Snap

Masaüstündeki pencere karmaşasına son vermenin bir diğer yolu: Aero Snap. Pencere yönetimini belirgin derecede kolaylaştıran bu Aero Snap ile pencere büyüklüğünü ve konumunu sezgisel yöntemlerle değiştirebilirsiniz.

Fare ile pencere başlığını tutun ve ekranın tepesine götürün: Pencere maksimize oluyor. Pencereyi aynı şekilde sağ kenara yaslayın: Ekranın yarısını kaplayacak şekilde boyutlandırılıyor vs.

Elbette klavye kısayollarıyla da bu eylemleri tetiklemek mümkün: [Windows] tuşu ile dört yön ok tuşlarından birini kullanın ve sonucu görün.

Görev çubuğu

Windows 7'de çalışmayı kolaylaştıran birçok kısayol var: [Windows] tuşu ile birlikte 1'den 9'a kadar olan rakamlardan birine bastığınızda görev çubuğunda belirtilen sırada bulunan program çalıştırılır. Örneğin görev çubuğundaki üçüncü programı açmak için [Windows] + [3].

Parola yöneticisi

Microsoft, Windows 7ile web siteleri ve uygulamalar için kullandığınız parolaları bir kasaya taşıyor. Bu amaçla Vista halefinin bir parola yöneticisi var.

"Denetim Masası | Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması" altında bulacağınız "Kimlik Bilgisi Yöneticisi" bu amaca hizmet ediyor.

Kimlik Bilgisi Yöneticisi tüm Windows Live hizmetleri ve Windows Live ID ile giriş yapılan tüm web sitelerini destekliyor.

Olay görüntüleyicisi

Herkesin başına gelmiştir: Birden PC çalışmaz hale gelir ve sebebini araştırmak için kurcalamadığınız yer kalmaz. Windows 7 bu iş için bir olay görüntüleyici sunuyor.

Başlat menüsündeki arama kutucuğuna "olay" yazarak bu araca ulaşabilirsiniz.

Microsoft programlarını devre dışı bırakmak

Bazı programlar Windows'un temel donanımı arasında yer alıyor. Aralarında Internet Explorer 8'in de bulunduğu birçok Windows bileşenini "Denetim Masası | Programlar | Programlar ve Özellikler" başlığı altındaki "Windows Özelliklerini aç veya kapat" linkine tıklayarak devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilirsiniz. Açılan listede programın yanındaki tiki kaldırın "Tamam"a basın.

Sanal sabit disk (VHD)

Windows 7 arabiriminin derinliklerine saklanmış bir diğer zekice fonksiyon ise sanal sabit diskler. Disk Yönetimi altında "Eylem | SSD oluştur" menüsünü takip ederek birkaç adımda sanal bir sabit disk oluşturabilirsiniz.

USB bellekleri şifreleme

Windows 7 altında Bitlocker to Go ile USB bellekleri kolayca şifreleyebiliyorsunuz. Özelliği kullanmak için Explorer'da USB belleğinizin üzerine sağ tıklayın ve menüden "Bitlocker'ı etkinleştir"i seçin.
Fakat Bitlocker sadece Ultimate sürümde sunuluyor.

Geri yükleme noktası

Windows 7'de geri yükleme noktası oluşturmanın en kısa yolu yine başlat menüsündeki arama kutucuğundan geçiyor. "geri yükleme" yazdığınızda "Denetim masası" başlığı altında çıkan "Geri yükleme noktası oluştur" bu işi görüyor. Sonrasında açılan pencerede "Oluştur"a basın.

Oluşturacağınız geri yükleme noktasına bir isim verin ve "Oluştur"a basın. Bunu yaptığınızda Windows 7 bilgisayarınızın o anki durumunu kaydeder. Daha bu noktaya geri dönebilirsiniz.

BranchCache

Son kullanıcıdan ziyade firmalara hitap eden bu özellik sayesinde firma merkez ağından çağırılan içerikler ön belleğe alınıyor. Daha sonra bu içerik tekrar çağrıldığında ise bu içeriğe tüm noktalardan LAN hızında erişilebiliyor; hem de merkezin iletimi ne kadar zayıf olursa olsun.

Arama önerilerini devre dışı bırakmak

Arama kutucuğuna "gpedit.msc" komutunu verin. Açılan pencerede "Kullanıcı Yapılandırması | Yönetimsel Şablonlar | Windows Bileşenleri | Windows Gezgini" altındaki "Windows Gezgini arma kutusunda son arama girişlerinin gösterimini kapat" girdisini seçin ve ayarını etkinleştirin.

Denetim Masasını sabitleme

Denetim Masası'nı sıkça kullanıyorsanız görev çubuğuna sabitlemeniz kolay erişim açısından mantıklı olacaktır.

Öncelik Denetim Masası'nı açın ve görev çubuğundaki simgesine sağ tıklayıp "Görev çubuğuna sabitle"yi seçin.

İnternet aramasını etkinleştirmek

Varsayılan olarak Windows 7 başlat menüsünden direkt internet araması yapma imkanı sunulmaz. Bu seçenek devre dışı bırakılmıştır. Fakat bu özelliği açmak mümkün. Arama kutucuğuna "gpedit.msc" yazın ve Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açın.

Şu yolu takip edin: "Kullanıcı Yapılandırması | Yönetimsel Şablonlar | Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu". Sağ taraftaki listede beliren "Başlat menüsüne Internet'te Ara bağlantısını ekle" girdisine çift tıklayın ve etkinleştirin. Bunu yaptığınızda Windows 7 başlat menüsünde "Internet'te Ara" seçeneği belirir.

Yapışkan Notlar

İsminden de anlaşılacağı üzere Yapışkan Notlar masaüstüne sabitleyeceğiniz kısa notları baz alıyor. Arama kutucuğuna "not" yazdığınızda bu aracı bulabilirsiniz.

Hesap Makinesi

Windows 7 ile beraber gelen Hesap Makinesi de seleflerine göre büyük oranda evrim geçirdi. Araç, yeni fonksiyonlar ve yeni bir kullanıcı arabirimiyle tazelendi.

Performans

Arama kutucuğuna "perfmon /report" komutunu verdiğinizde sisteminizdeki yerel donanım kaynakları, sistem tepki süreleri ve işlemler hakkında detaylı bir rapor alabilirsiniz.

CMD yerine GUI

PowerShell 2.0 ile yöneticiler ağ üzerinden kolayca bilgi alabilir; tecrübeli kullanıcılar ise görev otomasyonu yapabilir.

Microsoft daha basit bir kullanım için tümleşik script hazırlama aracının grafiksel kullanıcı arabirimi kullanan bir sürümünü de sunuyor. (arama kutusuna "ISE" yazın)


Windows 7 için en iyi kısayollar

[Windows tuşu]+[Tab] ile uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca Microsoft Aero Peek özelliğini de bu kombinasyona ekledi. Programlar arasında geçiş yaparken etkin pencere ön plana çıkarılır, diğerleri şeffaf hale gelir.

[CTRL]+[Windows tuşu] ve [Tab] tuşuna bastığınızda fare ile tıklamaya gerek kalmadan bir seçim penceresindeki seçenekler arasında geçiş yapabilirsiniz.

[Windows tuşu]+[u] kombinasyonu Erişim Kolaylığı Merkezini açar.

[Windows tuşu]+[T] ile görev çubuğunu seçili hale getirirsiniz. Sonrasında ok tuşları ile açık programlar arasında gezebilir ve [Enter] ile yeni bir programı başlatabilirsiniz.

[Windows tuşu]+[R] "Çalıştır" penceresini açar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Wİndows 7'nin Artıları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Windows XP
» Fix for Windows 7 v.4.0
» Windows 7 Tema Yapma
» Windows XP
» Windows 7 32&64 bit

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Bilgisayar Dünyasi®╣╚²º11╝ :: Bilim Ve teknoloji-
Buraya geçin: