Malzemeler
(bir kase için)
1 adet domates
1 kase haşlanmış tavuk göğsü (serçe parmak büyüklüğünde dilimler halinde)
2 çorba kaşığı konserve mısır
1 adet közlenmiş ya da konserve kırmızı biber (şeritler halinde dilimlenmiş)
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı dolusu dilimlenmiş konserve mantar
1 kase irice doğranmış göbek marul
3 yemek kaşığı dolusu şeritler halinde doğranmış kaşar peyniri
2 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş havuç
zeytinyağı
pul biber
tuz
Hazırlanışı
Haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsünü az zeytinyağı ve pul biberle iyice karıştıralım. Salata kasesine önce marulları yerleştirelim. Kasenin kenarını domates dilimleri ile süsleyelim. Marulun üzerine tavukları koyalım. Üzerine de kaşar peynirlerini, mantarları, mısırı, havucu, kırmızı biberi ekleyelim. Son olarak maydanozları da ilave edip isteğe göre limon suyu ve zeytin yağı ile servis edelim.
AFIYET OLSUN