İtalya Tavuğu....
Malzemeler
2 adet tavuk budu
1 paket pappardelli makarna
10 adet dolmalık kırmızı biber
10 adet siyah zeytin
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Kaynayan tuzlu suda makarnayı 7 dakika haşlayıp süzün.
Tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağı ve zar şeklinde doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun. Tavuk butlarını ekleyip, iki taraflı kızartın. Karabiber, tuz, sirke, fesleğen, doğranmış domates, kırmızı biber, çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin ve 1 çay bardağı su ekleyin. 10 dakika pişirip makarnayla karıştırın. Sıcak servis yapın. hadi bakalin buono apetite...hehehhehehehh
italyan usulü sebzeli makarna
Malzemeler:
1 paket iri taneli makarna
Yarım kilo tavuk bonfile
Yarım kilo kültür mantarı
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet büyük soğan
6 adet büyük domates
2 diş sarımsak
50 gram siyah zeytin
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Makarnaları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile al dante usulü pişirin..
Süzerken suyunu ayrı bir kaba alın.
Domatesler rendelenir ve sarımsaklarda küçük doğranıp eklenir ve bir miktar tuzla pişirilir çok sulu değilse ayırdığımız makarna suyundan yarım çay bardağı eklenir.
Soğanlar ikiye bölünüp ince ince doğranır yarım halka şeklinde.
Tavuk ve biberler ince uzun şeritler halinde kesilir.
Mantarlar da dilimlenir.
İlk olarak geniş bir tavaya soğan koyulur makarnanın ayırdığımız suyundan 1 su bardağı alıp kavurma sırasında yavaş yavaş eklenir,
Sırasıyla soğan, biber, tavuk, mantar yüksek ateşte kavrulduktan sonra domates sosu eklenir ve zeytinler ilave edilir son olarakda makarnalar eklenir ve 4-5 dakika pişirilir vee makarnamız hazır.
Uzun süren pişirme süresi sona erdi.
Afiyet olsun..
SEBZELI RISOTTO PILAV...
* 280 gram arborio pirinç
* 1 adet kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* 100 gram mantar konservesi
* 50 gram bebek mısır
* 50 gram brokoli
* 50 gram kabak
* 50 gram kuşkonmaz
* Maydanoz
* Tuz, karabiber
* Zeytinyağı
HAZIRLIK..
Soğanları ince ince kıyın, sarımsağı dövün.
Büyük bir tavaya bir miktar zeytinyağı koyarak içine soğan ve sarımsağı ekleyip, 5 dakika pişirin bu esnada rengi kesinlikle koyulaşmamalıdır, pirinci ekleyerek yağla iyice saydamlık kazanana kadar kavurmaya devam edin. Bu işlemin ardından yarım fincan ılık suyu ekleyin ve devamlı karıştırın, bu işlemi 25-30 dakika devam ettirin. Bu arada sebzeleri ekleyin sebzeler ve pirinç iyice yumuşadığında ve suyu kalmadığında yemeğiniz pişmiştir.
SERVIS...
PISEN RISOTTOYU VE INcE KIYILMIS MAYDONUZU VE BAHARATLARI EKLEYIP IYIcE KARISTIRIP SERVIS YAPABILIRSINIZ HADI BAKALIM ... AFIYET OLSUN...UMARIM BEGENIRSINIZZ HEHEHHEHE