Melek-Yuzlum ask pinari 'nin melek yuzlusu
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 363 Tecrübe : 664 Teşekkür Almış : 26 Kayıt tarihi : 21/11/09
| Konu: Bir kac cesit KOFTE Tarifleri Salı Mayıs 31, 2011 3:09 pm | |
| PATATESLİ ÇİG KÖFTEPATATESLI CİĞKÖFTE MALZEMELER4 su bardağı ince bulgur (KÖFTELİK) 4 adet ortaboy haşlanmış patates 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tane soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan 2 çay kaşığı kimyon tuz 3 yemek kaşığı sıvıyağ
PATATESLİ ÇİG KÖFTE YAPILIŞI
Patatesleri iyice haşlayın. Derin bir kabın içine ince bulgurları koyun. Patatesleri sıcakken ezip bulgurların üzerine döküp karıştırın. Daha sonra kabınızın üzerini örtüp 10-15 dk bekletin. Bulgurlar şişecektir. Diğer yanda soğanları yemeklik olarak doğrayın. Tavada ölünceye kadar kavurun salçayı ekleyip karıştırın. az su ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak patatesli bulgurun üzerine dökün. 10 dk iyice yoğurun. Eğer köfte harcı elinizle biraz sert olarak geldiyse üzerine 1-2 çorba kaşığı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra sırayla ince doğradığınız taze soğanları,maydanozları,bah aratları, tuzu ekleyip iyice yoğurun. Elinizle çiğ köfte şeklini vererek servis tabağına alın. marul ve limonla servıs yapın.AFIYET OLSUN
Hasanpaşa Köftesi
Hasanpaşa Köftesi tarifi Malzemeler 4 adet, 400 gram Patates (orta boy) 2.5 tatlı kaşığı 15 gram Tuz 2 adet, 120 gram Soğan (orta boy) 1 tatlı kaşığı 2 gram Karabiber 2 orta dilim 60 gram Ekmek (bayat) 500 gram Kıyma 2 adet 100 gram Yumurta yemek kaşığı 10 gram Sıvı yağ 1/4 su bardağı 50 gram Süt 1 yemek kaşığı 10 gram Margarin 2 yemek kaşığı 20 gram Salça 1.5 su bardağı 300 gram Su
Yemeğin Tarifi Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişirilir AFIYET OLSUN Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik) [center] Akdeniz Usulü Köfte tarifi Malzemeler Kereviz Yaprağı 1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz İçi 80 gr Kurutulmuş Domates 2 Dilim Tost Ekmeği 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın AFIYET OLSUN
Hindi Köftesi Malzemeler 750 gram hindi kıyması 1 adet iri boy soğan 3 dilim kepek ekmeği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı yeşil fıstık Karabiber, tuz
Pane için: Un, 2 adet yumurta galeta unu
Yapılışı HİNDİ kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin. Tereyağı, 1 adet yumurta, 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun. Köfteyi streç filme yayın. Üzerine bastırarak düzleştirin. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önce una, sonra yumurta ve galeta ununa bulayın. Tereyağı ile yağladığınız tepsiye dizin. 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.AFIYET OLSUN
[center] Ispanaklı Çanak Köfte Malzemeler400 Gr.Kıyma500 Gr.Ispanak1 Adet Soğan3 Diş Sarımsak3 Dilim Bayat EkmekZeytinyağı1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri1 Tatlı Kaşığı SalçaKarabiberKimyonTuzYemeğin TarifiKıyma,rendelenmiş bayat ekmek,tuz,karabiber,kimyon rendelenmiş soğan ve sarımsağı iyice yoğurup cevizden büyük parçalar koparıp çanak şekli verin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.Bu sırada ıspanakları ayıklayıp yıkayın.Ispanakları doğradıktan sonra zeytinyağında soteleyip çanakların içine pay edin. Daha sonra salçalı sos hazırlayıp çanakların üzerinde gezdirin.En son olarak ta rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kızarana dek pişirip servis edin.AFIYET OLSUN Kadınbudu Köfte (4 Kişilik)
Kadınbudu Köfte tarifi Malzemeler 600 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç 1 Su Bardağı Un Tuz Ayçiçek Yağı
Yemeğin Tarifi Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.
Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.AFIYET OLSUN İZMİR KÖFTE MALZEMELER:400 gr.dana kıyma 3 adet domates 4 adet patates 3 çorba kaşığı margarin (tepeleme,SANA tereyağ lezzeti) 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan (ince rendelenmiş) 1 avuç maydanoz yaprağı (ince kıyılmış) karabiber tuzYAPILIŞI:Derin bir kap içinde kıyma soğan ıslatılıp sıkılmış ekmek içi tuz karabiber maydanoz yoğrulur,oval köfteler hazırlanır. Patatesler soyulur ve yarım santim kalınlığında halkalar halinde kesilir.Bir tava içinde margarin eritilir,öncelikle patatesler bu yağda arkalı önlü hafif kızartılır ve bir tepsiye dizilir.Ardından aynı yağda köfteler kızartılır ve patateslerin üzerine dizilir.Kalan yağda önceden kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesler kavrulur ve yarım bardak su ilave edilerek kısa bir süre pişirilir. (bu aşamada yemeğinizin daha kırmızı olmasını istiyorsanız 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası da ilave edebilirsiniz)Pişen domatesli karışım köftelerin üzerine dökülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kızartılır. (Arzu ederseniz fırında pişirmek yerine 15-20 dk kadar ocakta da pişirebilirsiniz AFIYET OLSUN SARIMSAKLI KOFTE
* 2 Su bardağı köftelik bulgur * 1 su bardağı irmik * 1 yumurta * 2-3 yemek kasigi sıvıyağ * 1 yemek kaşigi domates salçası yada biber salcasi * 3 tane rendelenmis domates * 2 diş sarımsak * maydanoz * pul biber,tuz
Yapilisi: Köftelik bulguru 2 su bardagi sicak su ile islatin.10 dakika dinlendirin,irmigide 1 su bardagi suyla islatin,bulgurun icine yumurtayi,irmigi ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra ara sira elinizi ıslatarak findik büyüklügünde yuvarlak şekiller verin ortasına parmagınızla bastırip unlanmıs bir tepsiye alin. Bir tencerede yeteri kadar su kaynatin köfteleri yumuşayana kadar haşlayin.Süzerek servis yapacaginiz kaba alin.Tavaya sivi yag ve rendelenmis domatesleri,ezilmiş sarımsağı salçayida alıp biraz kavurun, tuz, pulbiberi ilave edip baharatlandirin.Köftelerin üzerine dökerek karistirin.Üzerine ince kiyilmis maydonoz serperek servis yapin AFIYET OLSUN
Yoğurtlu Bulgur Topları (4-6 Kişilik) Yoğurtlu Bulgur Topları tarifi Malzemeler 1 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Su Bardağı Un 1 Adet Soğan 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Tutam Pulbiber 2 Diş Sarmısak 2 Su Bardağı Yoğurt Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi 1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip, geniş bir kaba alın. Un, tuz ve karabiberi ilave edin. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Elinizle koparıp, minik toplar yapın.
Tencerede su kaynatın. Çok az tuz katın. Köfteleri suya alıp, haşlayın. Kevgirden geçirip, tabağa alın. Diğer tarafta sarmısakları dövüp, yoğurda katın. Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Üzerinin sosunu hazırlayın. Bunun için, 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. 1 çorba kaşığı salça ve bir tutam pulbiberle karıştırın. Köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.afiyet olsun | |
|