.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 KöftE Tarifleri,,

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Melek-Yuzlum
ask pinari 'nin melek yuzlusu
ask pinari 'nin melek yuzlusu
Melek-Yuzlum


Cinsiyet : Kadın

Mesaj Sayısı : 363
Tecrübe : 664
Teşekkür Almış : 26
Kayıt tarihi : 21/11/09

KöftE Tarifleri,, Empty
MesajKonu: KöftE Tarifleri,,   KöftE Tarifleri,, EmptyCuma Mart 19, 2010 4:58 pm

KöftE Tarifleri,, Inegolkofte
inegöl köftesi
Malzemeler:
500 gr. kıyma Su Tost ekmeği Tuz
Karabiber 1 tatlı kaşığı karbonat Yarım limon suyu
1 kuru soğan..
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 500 gr.kıymayı alın.Tost ekmeklerin kenar kısımlarını kesin.
Tost ekmeklerini suda ıslatın ve fazla suyunu elinizle sıkıp kıymanın üzerine ilave edin.
Üzerine bir miktar su ekleyin. Karbonat,limon suyu,ve soğan suyunu ilave edip elinizle yoğurun.
Daha sonra buzdolabında bir süre bekletin.Kıymayı uzun olarak şekil verip sıvıyağda kızartıp servis..AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Tavuk-Köftesi
TAVUK KÖFTESİ,,

MALZEMELER,,
Tavuk göğüs eti Soğan Bayat ekmek içi
Kimyon Karabiber
Bir iki kaşık sıvı yağ tuz

HAZIRLANIŞI,,
Tavuk göğüs eti ve soğan irice doğranarak rondoda kıyma haline getirilir.
Yoğurma kabına alınan kıymaya, ekmek içi, tuz, kimyon, karabiber,
bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek güzelce yoğrulur, köfte şekli verilerek kızartılır.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Salcali
SALÇALI KÖFTE TARİFİ,,

YAPILISI MALZEMESI,,
2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş so­ğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu çok ince kıyarak koyunuz.
Et yağlı olursa 1 ta­ne yumurta da kırabilirsiniz. Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz.
Tavada kalan yağa kabukları so­yulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya su­landırılmış salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bar­dağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz.
Kapak örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızar­mış patatesle servis yapınız.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Kad-koft-379x400
PATATES KÖFTESI,,

MALZEMESI YAPILIŞI,,
Derin bir kap içine iki defa çekilmiş köftelik kıymayı, ıslatılmış ve iyice ufalanmış kalın bir dilim ekmeğin içini, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ince ince kıyılmış mayda­nozu, karabiber ve tuzu koyarak elinizle on dakika kadar yoğurun. Yoğurma işi tamamlanırca iki avucunuzu biraz ıslatıp hazırlanan malzemeden ceviz büyüklüğünde parça lar kopararak avucunuzda yoğurup yassı ve yuvarlak bir şe­kil verin. Öte yandan patatesleri de,doğrayıp köftelerin kalınlığında ve aynı yuvarlaklıkta (iki buçuk lira boyunda) doğrayın. Yıkadıktan sonra, bunları hafifçe pembe bir rerk •alana kadar kızartın. Yayvan bir kap içine margarin yağını yayıp içine kabukları soyulmuş ve yuvarlak doğranmış do­matesleri, üzerine patatesleri ve köfteleri de yarı yatık bir şekilde dizdikten sonra, üstünü örtecek kadar su koyup orta hararetteki bir ateşte, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. İstendiği takdirde köfte piştikten sonra bir süre de fırına koyup üstünün kızarması temin edilir.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Kadinbudu
KADIN BUDU KÖFTESİ,,

MALZEMESİ YAPILIŞI,,
150 gr. soğan İncecik doğranır. 75 gr. yağ ile saranncaya kadar kavrulur. 3 desilitre su ilâve edilir. Ayıklana­rak 30 dakika evvelden ılık suda ıslatılmış pirinç ilâve edilir. Yavaş yavaş pilâv hâline gelinceye kadar pişirilir. Kıymanın yarısı, yağsız olarak kavrulur. Kalan kıymaya ilâ­ve edilir. Pişen pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 3 yumurta ilâve edilip yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parça­lara bölünerek yuvarlanır. Oval şekil verilir. Galeta tozuna bulanır. Kalan yumurtalar yumurta tenceresinde kırılır. Ha­fif ateş üzerinde, yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çarpı­lır. Un ilâve edilir. Köfteler bulunarak kızdırılmış yağda kı­zartılır. Köfteye garnetör olarak patates ilâve edilir.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Dogadan_kofte
KURBAN KÖFTESİ,,

MALZEMESİ YAPILIŞI,,
Keskin bir bıçak vasıtasıyla, kurban eti in­ce ince kıyılır; Çok ince bir halde kıyılmış bu et, büyükçe bir havan içinde döğülür. İçerisine; küçük küçük doğranmış so­ğanlar, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz, ıslatılmış ekmek içi, biber ve bir tane yumurta kırılarak, iyice, güzelce yoğu-rulur. Bu hamura, çok ince kıyılmış maydanoz da katılır. Una bulanarak kızgın yağda kızartılır. Köftenin yanında şunlar da ikram edilebilir: 1- Maydanoz ve soğan ile hazır­lanmış piyaz üzerine yarım limon sıkılır. 2- Sarımsaklı do­mates salçası hazırlanır. Bunun için domates, sirke ve sar-mısak kızartma yağında pişirilir..AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
KöftE Tarifleri,, Cerkezkizi_hasanpkoftesi2
HASAN PAŞA KÖFTESİ,,

MALZEMESİ YAPILIŞI,,
İki defa çekilmiş etin içerisine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu karabi­beri koyup iyice yoğurunuz. Etten yumurta büyüklüğünde parçaları oval şekle getirip tam ortalarını iyice bir tepsiye diziniz. Üzerine 2 kaşık yağ koyup orta hararetli fırında 20 – 25 dakika pişiriniz. Diğer tarafta patatesleri iyice haş­layıp püre haline getiriniz. Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Sonra bu püreden kaşıkla alıp tepsideki köftelerin çukur kısmına iyi­ce doldurunuz, 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandı­rıp tepsideki köftelerin üzerine dökerek orta hararetli bir f’rına koyunuz.. Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alınız. Servis tabağına şeklini bozmadan alıp servis yapınız..AFİYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KöftE Tarifleri,,
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bir kac cesit KOFTE Tarifleri
» ''''''Bir Kac Et Tarifleri''''''
» BIR KAC BÖREK TARIFLERI;;;;;
» PILAV TARIFLERI'''
» dolma tarifleri****

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Kadin &Çocuk & Erkek Dunyasi®╣╚²º11╝ :: Mutfak ve Yemek :: Kofteler & Dolmalar-
Buraya geçin: