.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 dolma tarifleri****

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Melek-Yuzlum
ask pinari 'nin melek yuzlusu
ask pinari 'nin melek yuzlusu
Melek-Yuzlum


Cinsiyet : Kadın

Mesaj Sayısı : 363
Tecrübe : 664
Teşekkür Almış : 26
Kayıt tarihi : 21/11/09

dolma tarifleri**** Empty
MesajKonu: dolma tarifleri****   dolma tarifleri**** EmptyÇarş. Mart 17, 2010 2:24 am

dolma tarifleri**** 4384505030_6824c6d951
KURU PATLICAN DOLMASI'''
MALZEMELERI''

12 adet kuru patlıcan
1.5 su bardağı pirinç
3 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağ
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre acı ya da tatlı)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane

YAPILISI
Pirinci bir kaba alın. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin. 15-20 dk. bekletin, yıkayın ve süzün. Diğer tarafta kuru patlıcanları yumuşayana kadar 10 dk kadar kaynatın. İç malzemesi için kuru soğanı ve sarımsağı rondodan geçirin ya da ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağı koyun, zeytinyağ ısınınca içine soğan ve sarımsakları ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun. Üzerine salçaları ekleyin. Bir kaç dakika da böyle kavurun. En son piriçleri, baharatları ekleyin. Bir kaç kez çevirin ve ocağın altını kapatın. Nar ekşisi ve limon suyunu ekleyin. İç malzeme biraz ılınınca kuru patlıcanlara doldurun. Patlıcanların üzerinde biraz boşluk kalsın ki pişince pirinçler taşmasın. Patlıcanları sıkı bir şekilde tencereye dizin üzerlerini geçecek kadar sıcak su koyun. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
dolma tarifleri**** Etli_lahan_dolmasi_00
ETLI LAHANA DOLMASI''
MALZEMELERI''
2 kg lahana 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan
2 su bardağı bulgur (Pilavlık) 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı reyhan 1/2 demet maydanoz
Pulbiber Tuz

UZERI ICIN''
1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça

YAPILISI''
Ön hazırlık olarak lahanayı yapraklarından ayırıyoruz. Tencereye su koyuyoruz.
Kaynayınca lahana yapraklarını suya batırıp 1-2 dakika bekletip süzgeçe alıp, soğuk suyun içine koyuyoruz.
Lahanaları soğuk suyun içinden süzgeçe alıyoruz. Bir kabın içine kuru soğanları yemeklik doğruyoruz.
Kıymayı, bulguru, salçayı, reyhanı, maydanozu, tuzu, pulbiberi ilave ediyoruz. Bütün malzemeyi elimizle güzelce karıştırıyoruz. Lahanadan ince şeritler halinde kesip bir ucuna içten koyuyoruz.
Üçgen şeklinde sarıyoruz. Lahanalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Tencereye doldurduğumuz dolmaları sıralıyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı, sıvıyağı üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup kısık ateşte dolmaları pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
dolma tarifleri**** Kirmizi%20biber(1)
KIRMIZI BIBER DOLMASI''

MALZEMELER
8 adet dolmalık kırmızı biber 400 gram kıyma 20 yemek kaşığı pirinç
2 adet soğan 2 adet domates 2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı yenibahar zeytinyağı karabiber tuz...

HAZIRLANMASI
Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın Yıkanmış pirinci, salçaları, baharatları ve kıymayı ekleyerek karıştırın. Kırmızı biberlerin tepesini kesip, çekirdeklerini temizleyin. Hazırladığınız iç malzeme ile biberleri doldurun. Biberleri ağızları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin ve yarısına gelecek kadar su doldurup, üzerlerine zeytinyağı gezdirin.50 dakika kadar orta ateşte pişirin.Sıcak sıcak servis edin.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
dolma tarifleri**** Sarma
YAPRAK SARMASI''

MALZEMELER
250 gram yaprak 500 gram yağlı kıyma 1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates 1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası maydanoz nane karabiber tuz..

HAZIRLANMASI
Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın. Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırın..Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın. Tencerenin dibini yaprak ile kaptın.Bu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın.Sarmaları düzgünce tencereye dizin. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın. Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.AFIYET OLSUN Wink Wink Wink Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
dolma tarifleri****
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ''''''Bir Kac Et Tarifleri''''''
» BIR KAC BÖREK TARIFLERI;;;;;
» PILAV TARIFLERI'''
» KöftE Tarifleri,,
» BIR KAC HAMUR TARIFLERI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Kadin &Çocuk & Erkek Dunyasi®╣╚²º11╝ :: Mutfak ve Yemek :: Kofteler & Dolmalar-
Buraya geçin: