ET SOTE"""
Malzemeler:
300 gr sotelik kuşbaşı
7-8 adet sivribiber
3 adet olgunlaşmış domates
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
yarım çay bardağından biraz fazla mısırözü yağ
tuz
Hazırlanışı:
Etleri yıkıyalım ve tencereye koyalım yarım çay bardağı du ilave edelim kapagını kapayalım etler suyunu verip çekenekadar kısık ateşte pişirelim
Bu arada biberleri doğrayalım domatesleri küp küp doğrayalım
Etler suyunu çektikten sonra mısırözü yağı ilave edelim biberleride ekleyelim
Biberler kendini bırakanakadar pişirelim
Biberler pişince domatesleri ilave edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakalım
Domatesler iyice eriyip suyunu bırakacak suyunu çok az çekenekadar pişirelim
Pulbiber,karabiber,kekik ve tuzu ilave edelim 5 dk pişirip 2 yk soya sosunu ilave edelim
10 dk daha pişirip ocaktan alalım
Pilavla sıcak olarak servis edelim AFIYET OLSUN
YOĞURTLU ALİNAZİK
Malzemeler:
750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
15 gr tereyağı
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4–5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4–5 dal maydanoz
Tuz, kırmızıpulbiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarmısakları soyup ezin, yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın, üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızıpulbiber serpin. Maydonoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. AFIYET OLSUN
PÜRELİ KEBAB;;
MALZEMELER
Puresi icin
3 patates
Yarim su bardagi sut
1 corba kasigi tereyag
Tuz
Et icin
1 kg kusbasi et
2 sogan
2 yesil biber
1 domates
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
YAPILISI
Tencereye sivi yag alinir ve ocaga konur.
Biraz kizinca etler eklenir ve suyunu cekesiye kadar pisirilir.
Suyunu cekince kup kup dogranmis soganlar ilave edilir ve birlikte kavrulur.
Uzerine kup seklinde dogranmis biberler, daha sonrada domates ilave edilir ve kisik ateste pisirililir.
Etler eger pismediyse biraz sicak su ilave edilir.
Patateslerin kabuklari soyulur ve yemeklik kesilir.
Tencereye alinir uzerini kapatacak kadar su ilave edilir ve yumusayincaya kadar pisirilir.
Suyu cok kaldiysa birazi suzulur ve ezilir.Uzerine sut ve tereyagi ilave edilir karistirilir.
Servis tabagina patates puresinden bir kasik alinir ve ortasi acilir, uzerine et ilave edilir ve servis yapilir.
AFIYET OLSUN
ISKENDER KEBAB'''
MALZEMELER
Yarim kg biftek veya bonfile
1 pide
1 kase yogurt
2 yesil biber
2 domates
2 corba kasigi salca
2 corba kasigi tere yag
YAPILISI
Pide kup seklinde kesilir ve tepsiye alinip firinda isitilir.
Biftekler sivi yagda kizartilip uzun serit seklinde kesilir.
Biber ve domateslerde kesilip kizartilir.
Salca sivi yagda kavrulup, uzerine su eklenir ve kaynatilir.
Servis tabagina pideler alinir.
Uzerine sos ve yogurt dokulur.
Etler ortasina konulup kenarlarina biber ve domatesler konulur.
En son uzerine kizdirdigimiz tere yagi gezdirilir AFIYET OLSUN
GULAŞ;;;
1kilo kuşbaşı dana eti
3 adet soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
yarım kaşık kekik
maydonoz
bir yemek kaşığı sirke
bir tahtakaşığı un
Yapılışı:
Tereyeğı eritip dana etini ilave edin pişmine yakın içine üç adet halkahalinde doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar sararınca karabiber, kırmızı biber, yarımkaşık kekik ve tuz ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bir yemek kaşığı sirke ilave edip etler pişmeye yakın yarım litre su ekleyin.
Bir kepçe et suyu alın, bu suya bir tahta kaşığı unu bulamaç yapın etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, maydanoz ekleyip servisi yapın AFIYET OLSUN
MANTARLI ET SOTE''''
MALZEMELER:
15 adet orta boy mantar
7-8 adet sivri biber 5-6 adet iri diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 kilo dana sote Kimyon Tuz Karabiber
2 yemek kaşığı salça1 su bardağı sıvı yağ- Su
YAPILIŞI: Sıvı yağı geniş bir tavaya döküp kısık ateşte ısıtalım. Soğanları ince ince kıyalım. Dövülmüş sarımsaklarımızı, çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğradığımız biberleri ve küp küp doğradığımız mantarlarımızı birlikte tavaya dökelim. 10 dk. boyunca ara ara karıştıralım. Salçayı ve baharatları ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Etlerimizi de içine katarak iyice harmanlayalım. 10 dk. daha böyle harmanlayarak etimizin karışımla bütünleşmesini sağlayalım. Üzerini biraz geçecek şekilde ılık su ekleyip etler pişene kadar pişirelim. AFIYET OLSUN
SOYA SOSLU ET ve KREMALI PATATES
SOYA SOSLU ET İÇİN MALZEMELER:
500 gr bonfile ( veya kişi sayısına göre )
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Bonfilemizi julyen tabir edilen uzun şekilde doğruyoruz.Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp bir sos yapıyoruz ve etlerimizi bu sosun içerisine alıp harmanlıyoruz....
Etler mümkünse 1 gece en azından 2 saatkadar bu sosun içinde dolapta bekliyor.
Sonra teflon bir tavaya öylece boşaltıpaltını açıyoruz.Kapağını kapatıp etlersuyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz..
Zaten içindeki yağ miktarı yeterli oluyor birde nar gibi kızartıyoruz.
KREMALI PATATES İÇİN MALZEMELER
4 adet büyük patates
1 kutu çiğ krema
1 su bardağı süt
1 tane bulyon ( olmayabilir)
karabiber ve kaşar rendesi
YAPILIŞI
Patatesleri soyup yarımay şeklinde doğruyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz..Krema,süt,bulyon ve karabiberi bir kapta iyice karıştırıyoruz.Bulyonu iyice ezin...
Sonra bu karışımı patateslerin üzerine döküpfırına veriyoruz.Üzeri kızarıp patatesler pişene kadar sonra çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendesini serpip fırını kapatıyoruz.. AFIYET OLSUN