TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI,,
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuksuyu veya su
2 adet derisiz kemiksiz tavuk göğsü Çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates
4-5 adet yeşil biber Tuz,karabiber,kimyon
YAPILIŞI:
1-Pirinçlere tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip en az yarım saat bekletelim.
2-Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
3-Yağın yarısını bir tencereye alıp tavukları soteleyelim.İnce kıyılmış soğanı ilave edelim.
4-İnce kıyılmış biber ve domatesleride ekleyip bir kaç kez karıştıralım.Baharatlarıda ilave edip ocaktan alalım.
5-Pirinçleri soğuk suyla nışastası gidene dek iyice durulayalım.Bir tencereye kalan yağı alıp pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım.
6-Servis aşamasında ters çevirebileceğiniz bir tencereye hazırladığımız tavuğu dizelim.Üzerine kavurduğumuz pirinçleri ekleyelim.
7-Sıcak 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene dek pişirelim.Ocaktan alalım.Yaklaşık 15 dakika kapağını açmadan demlenmesini bekleyelim
8-Tencereyi servis tabağına ters çevirelim.Yemeğimiz servise hazır.. AFİYET OLSUN
MERCIMEKLI BULGUR PILAVI''
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, sıvı yağ (isteyen tereyağı kullanabilir)
Hazırlanışı
Yemeklik doğradığınız soğan ve salçayı yağda kavurun. Üzerine yıkadığınız bulgur ve haşlanmış yeşil mercimekleri ilave edin. bir iki karıştırıp,3 su bardağı sıcak su,tuz ve karabiberini ekleyin,kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.10 dakika demlendikten sonra servis yapın.AFIYET OLSUN
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik pirinc
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi siviyag
az limon suyu,tuz,
3 su bardagi su+1 su bardagi et suyu
Koftelerin malzemesi icin:
250 gr kiyma 2 dilim bayat ekmek ici 1 adet kuru sogan
1 dis sarmisak 3 adet domates karabiber tuz
kizartmak icin siviyag az maydanoz
HAZIRLANISI:
Once pilavimizi pisirelim pirinc güzelce yikanir ve suyu süzülür bir tencereye siviyag ve tereyagi konup eritilir pirincler güzelce kavrulur,daha sonra tuz ilave edilir,az limon suyu ilave edilip kavrulan pirinclerin üzerine 3 su bardagi sicak su+1 su bardagi et suyu ilave edilir ve agzi kapatilip pismeye birakilir.suyunu cekip te hafif sulu iken atesten alinir ve üzerine bir mutfak pecetesi kapatilip dinlenmeye birakilir.
Daha sonra kofteleri hazirlayalim.Kiymayi bir kaba alalim,üzerine sogani rendeleyelimsarmisak,tuz,baharatlari ve ekmek icini ilave ediyoruz.Güzelce yogurup elimizde minik kofteler yapiyoruz.Daha sonra her kofteyi un serpilmis bir tepsi ye koyup hafif una buluyoruz.Daha sonra kofteleri az yagda kizartiyoruz.Kagit mutfak pecetesi serilmis bir tabaga alinan koftelerin yagi alinir.Kabuklari soyulup küp küp dogranmis domatesleri az bir yag ilavesi ile bir tencereye aliyoruz.tuz,karabiber koyup soteliyoruz,kofteleri de domates li sosa ilave edip hafif soteliyoruz 3-5 dakika tuz ilave ettikten sonra atesten aliyoruz.
Pilavi servis tabagina alip ortasini hafif cukurlastirip o kisima kofteli sostan koyuyoruz ve maydanoslari ince ince dograyip üzerine serpiyoruz...AFIYET OLSUN