ZEYTINYAGLI BARBUNYA''
MALZEMELERI''
1 kg barbunya 2-3 adet patates (küp küp doğranmış)
2-3 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet büyük soğan 2 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker 1-2 yemek kaşığı limon suyu tuz, karabiber
HAZIRLANISI''
Barbunyaları bir gece önceden ayıklayın, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz eklediğimiz kaynar su ile ıslatın.
Soğanları küp doğrayalım ve zeytinyağı ile kavurmaya başlayalım. Pembeleşen soğanlara salçamızı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Doğranmış patates ve havuçlarıda ekleyerek biraz daha kavuralım.
Bir gece önceden ıslattığımız barbunyaları iyice yıkayalım ve tencereye ekleyelim. Bir kaç kez karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Barbunyalara üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ilave edelim.
Tuz, karabiber, küp şeker ve limon suyunu da ekleyerek kaynamasını bekleyelim. Daha sonra kısık ateşe alalım ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişince soğumaya bırakın, buzdolabında bir gün kendini çekmesi için bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
AFIYET OLSUN
KARNIYARIK TARIFI''
MALZEMELER''
6 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 3 adet domates
1-2 yemek kaşığı karışık salça 2 adet yeşil biber
200 gr. kıyma 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 bardaksu Karabiber, Tuz
HAZIRLANISI''
Patlıcanları alaca soyun. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.Soğanları zar şeklinde doğrayın. fırında zeytin yağına buladığımız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirin.
Diğer bir tavada 3-4 çorba kaşığı zeytin yağına, soğanları 1-2 dakika kavurun. Kıymayı ve ince doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber ,pul biber ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak suyu ile eritilmiş salçayı üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.AFIYET OLSUN
ARNAVUT CIGERI''
MALZEMESI''
Yarım kg dana ciğer
4 orta boy patates
1 kase un
kızartmak için sıvıyağ
kekik,nane,tuz,pulbiber
HAZIRLANISI''
patatesleri kuşbaşı doğrayıp kızartıyoruz.ciğerleri kuşbaşı doğrayıp,una bulayıp kızartıyoruz.patateslerle ciğeri karıştırıp,baharatları ekliyoruz.1-2 kez karıştırıp sıcak servis yapıyoruz.AFIYET OLSUN
ZEYTIN YAGLI DOMATES''
1 kilo sert domates ( çok ince olmayacak şekilde dilim dilim doğranacak )
2 baş kuru soğan 5-6 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı pirinç
tuz Bir miktar doğranmış maydanoz
½ çay bardağı kadar zeytinyağı
HAZIRLANISI''
Soğanı ve sarımsağı hafifçe yağda solduruyoruz, içine geri kalan tüm malzemeyi koyup domatesleri zedelemeyecek şekilde hafifçe karıştırıp kısık ateşte pişene kadar tutuyoruz.AFIYET OLSUN
KIYMALI PATATES''
MAZLEMESI''
2 adet iri boy patates 1 adet kuru soğan
4 adet domates 4 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
150 gr dana kıyma tuz,karabiber,pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası ve domates salçası
HAZIRLANISI''
Tencereye zeytin yağını koyup içine kıymayı kayalım ve biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ilave edelim.Beraber kavuralım.Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyelim.Ardından baharatları ve salçayı da koyalım.Biraz böyle piştikten sonra küp küp kesilmiş patatesleri koyalım beraber biraz böyle kavuralım.Kaynamış sıcak suyu üzerini geçecek kadar dökelim.Kısık ateşte pişirelim.AFIYET OLSUN
KUZU ETLI SOGAN YAHNISI''
500 gr.kuzu eti
1 kase soğan
4 diş sarımsak
2 biber
1 Çorba k.domates salçası
2 defne yaprağı
1 çay b.domates sosu
tane karabiber
sıvıyağ
su
tuzz
Hazırlanışı : Tencereye sıvıyağı alarak kuzu etini soteleyin. Etler sulanıp suyunu çekmeye başlayınca üzerine salça, sarımsak, tane karabiber, defne yaprağı, iri doğranmış soğan ve domates sosunu ekleyerek bir Süre daha kavurun. Ardından suyunu verin ve kapağı kapalı pişmeye bırakın AFIYET OLSUN