.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bir Kaç Çorba Tarifleri...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Melek-Yuzlum
ask pinari 'nin melek yuzlusu
ask pinari 'nin melek yuzlusu
Melek-Yuzlum


Cinsiyet : Kadın

Mesaj Sayısı : 363
Tecrübe : 664
Teşekkür Almış : 26
Kayıt tarihi : 21/11/09

Bir Kaç Çorba Tarifleri... Empty
MesajKonu: Bir Kaç Çorba Tarifleri...   Bir Kaç Çorba Tarifleri... EmptyPtsi Mart 08, 2010 12:58 am

Bir Kaç Çorba Tarifleri... C8292d50afc94007183c63f25875a352

EZOGELIN ÇORBASI...
Malzemeler:

1 fincan kirmizi mercimek
1 fincan ince bulgur
1 tane sogan
2 corba kasigi margarin
1 corba kasigi biber salcasi
2 cay kasigi kirmizi biber
2 cay kasigi nane
biraz tuz
6-7 bardak su

Hazirlanisi:

Tencereye yag ve kücük kücük dogranmis soganlari koyup, hafifce pembelestirin. Su, yikanmis mercimek, bulgur, salca, tuz koyup mercimek ve bulgur yumusayincaya kadar pisirin. Atesen alip nane ve kirmizi biber serptikten sonra servis yapın.
AFIYET OLSUN..... Wink Wink Wink Wink

Bir Kaç Çorba Tarifleri... Domates_corbasi

DOMATES ÇORBASI:::
Malzemeleri :
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz

Hazırlanışı / Yapılışı :
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.

AFIYET OLSUN... Wink Wink Wink Wink


Bir Kaç Çorba Tarifleri... Terbiyeli-corba-tarifi

Terbiyeli Çorba Tarifi

Malzemeleri
1 kase pirinç
1 adet yumurta
5 kaşık yoğurt
Nane karabiber kırmızı pul biber
Tavuk suyu

Tarifi
Tencereye tavuk suyunu koyalım eğer tavuk suyu yoksa normal suda koyabiliriz. pirinçleri atalım. biraz bekledikten sonra ayrı bir yerde karıştırdığımız yoğurt yumurta ve baharatları güzelce çırpalım. çorbayı karıştırırken hazırladığımız karışımı ilave edelim daha sonra iyice karıştırdıktan sonra 5-6 dk kaynatalım.

Bir Kaç Çorba Tarifleri... Kabak-corbasi-tarifi

Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeleri
1 adet tavuk göğsü
1/5 limon
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
8 bardak su,
Tereyağı ve pulbiber,
Tuz

Tarifi:
İlk önce tavuğu haşlıyorum tavuk haşlandıktan sonra ince ince parçalıyorum
Tavuk suyunu ölçüp 8 bardak suya tamamlayalım.
Kaynayan tavuk suyuna 1/5 limon suyunu, yumurtayi ve 3 kaşık unu bir kapta çırpıp yavaş yavaş ekliyelim.
Terayağ ve pulbiberide kızdırıp üstüne gezdirelim

AFIYET OLSUN... Wink Wink Wink Wink

Bir Kaç Çorba Tarifleri... Taze-tarhana-corbasi

Taze Tarhana Çorbası

Malzemeler

2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
6 bardak et suyu
1 küçük kase yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
Kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı
Bin tencerede margarin ile unu pembeleşene kadar kavurun.Salçaları hafif sulandırıp ilave edin.Et suyunu ekleyin. Yoğurdu iyice çırpıktan sonra kaynayan karışıma ilave edin.İstediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. .Yağı eritip içine kırmızıbiber atıp kavurun, ateşten alıp, maydanozu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN... Wink Wink Wink Wink

Bir Kaç Çorba Tarifleri... Mantar-corbasi

Mantar Çorbası

Malzemeler
250 gr. mantar
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
Yarım demet dereotu
Tuz,karabiber

Hazırlanışı
Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereeotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp., mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz-karabiber ve pulbiberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin. Çorbanız servise hazır

AFIYET OLSUN.... Wink Wink Wink Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bir Kaç Çorba Tarifleri...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ''''''Bir Kac Et Tarifleri''''''
» BIR KAC HAMUR TARIFLERI
» yemek tarifleri **
» BIR KAC BÖREK TARIFLERI;;;;;
» PILAV TARIFLERI'''

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Kadin &Çocuk & Erkek Dunyasi®╣╚²º11╝ :: Mutfak ve Yemek :: Corba Tarifleri-
Buraya geçin: