.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Hos Geldiniz __KaPtaN__
.:: ASK-PINARI ::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.:: ASK-PINARI ::.

WhatsApp - +38977985449
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 BIR KAC RECEL TARIFI "))

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Melek-Yuzlum
ask pinari 'nin melek yuzlusu
ask pinari 'nin melek yuzlusu
Melek-Yuzlum


Cinsiyet : Kadın

Mesaj Sayısı : 363
Tecrübe : 664
Teşekkür Almış : 26
Kayıt tarihi : 21/11/09

BIR KAC RECEL TARIFI ")) Empty
MesajKonu: BIR KAC RECEL TARIFI "))   BIR KAC RECEL TARIFI ")) EmptyPtsi Mart 15, 2010 1:16 am

BIR KAC RECEL TARIFI ")) Portakalreceli
PORTAKAL RECELI''

Malzemeler
1 kg kalın kabuk portakal
2 kg tozşeker
4 su bardağı su
2 limon tuzu

Yapılışı
Portakalların kabuklarını üstten ince bir şekilde kazıyalım. Acısını almış olalım. Soğuk su dolu bir kaba koyup 4 saat bekletelim. Geniş bir tencerede su kaynatalım. Portakalları suya bütün atıp birkaç dakika haşlayalım.
çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldıralım. Reçeli yapacağımız tencereye şekeri ve 4 bardak suyu koyalım. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Portakalları elma gibi dilimleyip şerbetin içine ilave edelim. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Limon tuzunu ilave edelim biraz daha kaynatıp ateşten indirelim. Soğuduğunda cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatalım..AFIYET OLSUN Wink Wink
BIR KAC RECEL TARIFI ")) Visne_receli
VISNE RECELLI''

MALZEMESI''
1/2 kg vişne (ben dondurulmuş kullandım)
2 su bardağı toz şeker 1 adet küçük boy limon

YAPILISI''
1. Vişneleri tencereye koyun ve orta ateşte tencerenin kapağı aralık olarak 7 dakika kaynatın. Zamanı kaynamaya başladıktan sonra tutacaksınız.
2. Vişneler sulanmış olacak ve toz şekeri ekleyin. 2-3 kere tahta kaşıkla karıştırarak şekeri yedirin. Kaynamaya başladıktan sonra 21 dakika kaynatın.
3. Limonu sıkın ve kaynamakta olan reçele ilave edin. 1-2 kere karıştırın ve 4 dakika kaynatın.4. Kavanozlara doldurun ve AFIYET OLSUN Wink Wink
BIR KAC RECEL TARIFI ")) Kayisi+receli+(3)
KAYSI RECELI''

MALZEMESI''
1 kg Taze kayısı
1 kg toz şeker
HAZIRLANISI''
Tencereye ayıklanıp yıkanmış meyve alınır üzerine eşit miktar şeker her tarafına eşit dağılacak şekilde serpilir. Bir kaç saat bu halde bekletilir. bir taşım kaynatılır. Kaynadıktan 15 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca cam kavanozlara doldurulur. Serin yerde korunur.AFIYET OLSUN Wink Wink
BIR KAC RECEL TARIFI ")) Taze-incir-receli2
INCIR RECELLI''

MALZEMELER''
1.5 kg taze siyah incir
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı
ilk önce su, şeker ve limon suyu 15dk. kaynatılıp şerbet hazırlanır.kaynayan şerbetin içine taze incirler atılıp 1,5 saat kısık ateşte kaynatılır. İncir tatlınız hazır..AFIYET OLSUN Wink Wink
BIR KAC RECEL TARIFI ")) 2685768950_0976d63d2a
Böğürtlen Reçeli
Malzeme:
1 kilo böğürtlen
6 bardak toz şeker
1 kahve fincanı su (küçük)
yarım limon suyu
Yapılışı:
Meyveleri mümkünse yıkamadan tencereye bir kat meyve bir kat şeker koyarak yerleştirelim.
İçine su ve limon suyu da ekleyip kaynatalım.Şurup koyulaşana dek orta ateşte kaynatalım.Ara sıra köpüklerini delikli bir kepçe ile alalım.Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatalım. AFIYET OLSUN Wink Wink
BIR KAC RECEL TARIFI ")) Yeni+Resim+1
ERIK RECELI''
Malzemeler:

1 kg mürdüm eriği
750 gr toz şeker
1 kabuk tarçın
7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)

Hazırlanışı:
Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır. Tencereye konur. Üzerine şeker eklenir. Tarçın ve karanfil konulur. Tencere ocağa yerleştirilir. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk. pişirilir. Oluşan köpükler üzerinden alınır.
45. dk. sonra birkaç damla limon suyu eklenir. Tencere ocaktan alınır.AFIYET OLSUN Wink Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BIR KAC RECEL TARIFI "))
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hamsi Kusu Tarifi""""
» Çipura Tarifi""'
» benim tarzim hehe JAPON MODASI"""""'
» ""Klasöre şifre koyma...""
» **BIR KAC KEK TARIFI**

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.:: ASK-PINARI ::. :: ╚²°11╝ ╠®Kadin &Çocuk & Erkek Dunyasi®╣╚²º11╝ :: Mutfak ve Yemek :: Tursular & Receler-
Buraya geçin: