HURMALI KURABIYE''
200 gr. margarin (biz 100gr. margarin, 100gr. tereyağı kullandık)
4 çorba kaşığı yoğurt 4 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 400-420gr.) 21-22 hurma
Üstü: 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1/2 çay kaşığı kadar tarçın
1- Margarini eritin, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kurabiye hamurunu hazırlayın.
2- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve boylamasına ikiye bölün. Eğer kabukları çok kalınsa soyun.
3- Hamurdan küçük parçalar kopararak elinizde açın. Ortasına bir parça hurma yerleştirerek kapatın, biraz sıkıştırıp istediğiniz gibi şekil verin ve fırın tepsisine dizin.
4- Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de yaklaşık 15-20 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
5- 2 çorba kaşığı pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Kurabiyeler soğuduktan sonra iyice bu karışıma bulayın.AFIYET OLSUN
MARMALATLI KURABIYE''
MALZEMELER''
2,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem veya fındık (Ben badem kullandım)
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış) 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:Nutella Marmelat
YAPILISI''1. Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
2. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın, ben cevizden biraz daha ufak parçalar koparttım. Avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
3. Hamurların ortalarına baş parmağınızla bastırın ve çukur oluşturun.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika çok açık kahverengi oluncaya kadar pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletin. Ilınan kurabiyelerin üzerlerine, çay kaşığı yardımıyla nutella ve marmelat koyun//AFIYET OLSUN
Malzemeler
125 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı badem tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
1 su bardağı un (az gelirse ilave)
HAZIRLANIS
Yağ,şeker,tuz,limon kabukları köpük olana dek çırpılır.
Badem tozu ve un eklenip krıştırılıp elde yoğrulur.
Hamur buzdolabında 30 dk dinlendirilir.AFIYET OLSUN
Ballı Kurabiye
MALZEMELER
1/2 su bardagi süzme bal
60 gr.beyaz çikolata(küçük parçalara kirilmis)
1 çay kasigi tarçin
1/2 su bardagi toz seker
2 yumurta
1 su bardagi çekilmis ceviz
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tereyag
1 tatli kasigi kabartma tozu
YAPILIŞ TARİFİ
Firininizi 180 derece isitin. Isiya dayanikli köseli bir kalibi bir tatli kasigi tereyagla yaglayin. Ayri bir tencerede sekeri, bali ve 4 çorba kasigi suyu hafif ateste seker eriyene kadar devamli karistirarak kaynatin. Tencereyi atesten alip çikolatayi cevizleri ekleyin. Çikolatalar eriyince sogumasi için kenara alin. Unu , kabartma tozunu,karbonati ve tarçini bir kaseye koyun.
Sogumus çikolatali bal karisimini una ekleyin. Yumurtalari çirpip,bütün malzemeleri iyice karistirip yaglanmis kaliba bosaltin. 35 dakika firinda pisirin. Firindan çikardiktan sonra çubuklar halinde kesip sogumaya birakin. Soguduktan sonra servis yapin.AFIYET OLSUN
PORTAKALI KURABIYE''
Malzemeler
2 Portakal suyu
2 Portakal kabuğu rendesi
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 Paket margarin
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yeteri kadar ceviz
Yapılışı
Yumuşamış margarin, toz şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta, un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içinde yuvarlanarak hafifçe bastırılır. Daha sonra ; Yumurta akına ve cevize batırılarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe göre üzerine pudra şekeri eklenebilir