MİDYE TATLISI...
MALZEMELER:
1 yumurta
1/2 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
bir fiske tuz
alabildiği kadar un
içine iri kıyılmış ceviz
üzerine 150 gr tereyağ veya margarin
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su ve yarım limon tencereye alınır kaynamaya başladıktan sonra tamı tamına 7 dakika kaynatılır ve söndürülür.Şerbetimiz hazır soğumaya bırakalım....
HAMURUN YAPILIŞI:
Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edilir.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp 6 şarlı iki grup olarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Tabiki açarken nişasta kullanıyoruz.Sonra 6 hamuru üst üste koyup hamuru büyütelim ve sıkıca bir rulo yapalım.İki adet rulomuz oldu.Bu ruloları dolaba kaldırıp 20 dakika dinlendirelim ve dolaptan çıkınca bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla keselim.Sonra her bir parçayı yan yatırıp merdane ile hafif büyütelim.Sonra içine cevizini koyup kapatalım tepsiye dizelim.Bütün hamurumuz bitince üzerine erittiğimiz tereyağı veya margarini kaşık yardımıyla dökelim.Tatlımızı nar gibi kızartıp ılınınca çok soğumasın ama,Üzerine soğuk şerbetini dökelim.İşte bu kadar...AFİYET OLSUN....
ELMALI KREP..
Krep hamuru için :
2 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Elmalı harç için :
4 adet elma
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için ceviz ve çikolata sos
Hazırlanışı :
Elmaların kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde ince ince dilimleyin veya rendeleyin.
İçine şekeri, cevizi ve tarçını ilave edip, rendelediyseniz suyunu çekene kadar, dilimlediyseniz karamelize olup, yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krep hamuru için yumurta, şeker ve tuzu köpürene kadar çırpın.
Sütü ve unu ilave edip, tel çırpıcı veya çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelen krep hamurunu, orta ateşte ısınmış olan teflon tavaya bir miktar döküp, bir kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde ince bir tabaka oluşturana kadar yayın.
Krepin altı piştikten sonra, çevirerek üst tarafını da pişirin.
Tüm krep hamuru için aynı işlemi uygulayın
Pişe kreplerin içine elmalı harçtan koyun..rulo yapın veya bohça gibi katlayın..
daha sonra üzerine çikolata sos ve ceviz ile süsleyin..
dilerseniz vanilya dondurma ile servis edebilirsiniz...AFIYET OLSUN ..
TİRAMİSU...
Tiramisu Malzemeleri
2 katlı kakaolu pasta tabanı
1 paket labne peyniri
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı su
Üzeri için
Kakao
Rendelenmiş çikolata
Tiramisu Tarifi
Süt, un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın. Labne peynirini içine ekleyip mikserle çırpın. Kek tabanından 8 cm'lik çember ile 4 yuvarlak parça kesin. Granül kahveyi sıcak su içinde eritin. Kalıpların tabanına bir kek parçası yerleştirip kahveli su ile ıslatın. Üzerine krema ekleyin. Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Pasta üzerine kakao serpiştirip kalıptan çıkartın. Rendelenmiş çikolata ile Tiramisu üzerini süsleyip servis yapın..AFIYET OLSUN..
KADAYIFLI MUHALLEBİ..
Malzemeler:
* 300 gr. kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
* 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Muhallebisi İçin:
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 poşet kram şanti
* 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
1. Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.
2. 1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın.
3. Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin..AFIYET OLSUN..
ACI BADEM TATLISI
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın...AFIYET OLSUN...
PUDİNGLİ TATLI...
Malzemeler
2 paket vanilyalı puding
3’er su bardağı süt ve vişne suyu
Bir buçuk paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı acıbadem likörü
Yapılışı
1 PAKET pudingi 3 su bardağı süt ile bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Islatılmış cam kaba yayın. Spatulayla üzerini düzeltin. Üzerine 2 kat bisküvi dizin. Bisküvilerin üzerine acıbadem likörü gezdirin. Diğer vanilyalı pudingi 3 su bardağı vişne suyu ile bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Bisküvilerin üzerine yayıp spatulayla düzeltin. Donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dondurulmuş vişne ve nane yaprağı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın...AFIYET OLSUN...