SOSISLI DOMATES''
Malzeme:
3 adet yeşil biber
3-4 adet sosis
3 domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
bir tatlı kaşığı pul biber
bir tatlı kaşığı kuru nane
bir tatlı kaşığı kekik
bir yemek kaşığı salça
Yapılışı:
biberi doğrayıp yağda soteleyin doğranmış sosisi ilave edp onuda soteleyin doğranmış domatesi ve diğer malzemeyi ilave edip pişirin AFIYET OLSUN
PATATES MIHLAMASI'''
MALZEMELER'''
5 orta boy patates (haşlanacak)1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 yumurta
Maydanoz Pul biber Tuz Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIS''
Haşlanmış patatesler iyice ezilir Kaşar peyniri yumurta pul biber tuz eklenip yoğrulur. Kızgın tavada iki tarafı kızartılır.. AFIYET OLSUN
PATATES KAYGANASI'''
Malzemeler:
3 adet haşlanmış patates 1 çay bardağı kaşar rendesi 1/2 çay bardağı yağlı beyaz peynir rendesi
2 adet yumurta tuz, karabiber 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Arzuya göre maydonoz veya baharatlar( kekik, nane, pul biber)
Yapılışı: Haşlanmış patates rendelenir, kaşar ve beyaz peynir rendesi, yumurta, hindistan cevizi, tuz ve karabiber ile karıştırılır.
Arzuya göre doğranmış maydonoz veya baharatlar da eklenebilir.Yapışmaz tavaya 1 yemek akşığı sıvıyağ konur, ısınınca kaygana tavaya düzlenir,
orta ateşte kızarana kadar pişirilir.Çevrilerek diğer yüzü de pişirilir, sıcak servis yapılır... AFIYET OLSUN
MALZEMELER''
2 bardak un 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ.
tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Merdane ile yarım santim yüksekliğinde açılır ve iki parmak genişliğinde kareler kesilir.
kızgın yağda her iki yüzü pembeleşene kadar kızartılır...AFIYET OLSUN
KAHVALTILIK EKMEKLER'''
MALZELEMER,
2-3 peynir kutusu kadar beyaz peynir veya kaşar peyniri
2 ad. yumurta 3-4 dal maydanoz (isteğe bağlı)
Karabiber Kırmızı pul biber (isteğe bağlı) Yeterince tuz
8-10 dilim ekmek
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp, dilimlenmiş ekmeklerin üzerine bir kaşık yardımı ile yayıp, fırının ızgara telinin üzerine dizin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin, hem çok pratik, hem çok lezzetli..
AFIYET OLSUN
DOMATESLI PATTAESLI YUMURTA'''
malzemeleri''
4-5 adet orta boy patates
2 adet domates 3 yumurta
2-3 diş sarımsak tuz karabiber
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri soyun, yıkayın ve uzun uzun doğrayın. Çok ince olmasınlar.
Kızgın yağda patatesleri kızartın.Herhangi bir fırın tepsisine kızartığınız patatesleri alın.
Fırını ısıtmak için 160 dereceye getirin.Domatesleri bir kaba rendeleyin.
Kaba yumurtaları kırın.tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Siz isterseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz.
Bu domatesli ve yumurtalı karışımı fırın tepsisindeki patateslerin üzerine dökün.
160 derece de yumurtalı harç pişene kadar pişirin. AFIYET OLSUN
SEMIZOTLU YUMURTA TABAGI''
MALZEMELER:
3 Tane haşlanmış yumurta Semizotu Salatalık
Çeri domates Zeytinyağı Tuz ve dilediğiniz baharatlar
YAPILIŞI:
Haşlanmış yumurtalar dilimlenir. Tabağın kenarları semizotları ile süslenir. Salatalık ve çeri domatesler de sıralanır.
Ortaya semizotları onun çevresine yumurta dilimleri sıralanır.
Üzerleri zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırılır afiyetle yenir…AFIYET OLSUN
FIRINDA ISPANAKLI KREP'''
MALZEMELER
KREP İÇİN
1 bardak un 1 bardak su (isteğe göre süt de olabilir) 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEME İÇİN
500gr ıspanak 2 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Krep malzemeleri derin bir kasede hazırlayın. Geniş bir tavada az yağda çok ince olacak şekilde pişirilir.
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.Tencerede önce soğanlar kavurulur .
Sonra ıspanakları ekleyip iyice kavurduktan sonra baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
Hazırlanan kreplerin herbirinin içine eşit miktarda ıspanaklı harç konulduktan sonra rulo şeklinde sarılır.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerlerine kaşar peyniri serpilerek 15 dakika pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.AFIYET OLSUN
NUTELLALI MUZLU KREP''
Malzemeler:
*2,5 çayfincanı un
*2 su bardağı süt
*2 yumurta1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1/2 paketkabartma tozu
*2 corba kaşıgı sıvı yağ
*nutella
*1-2 adet muz
HAZIRLANIŞI
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba koyun,yumurtaları kırın.Yagı tuzu şekeri sütü yavaş yavaş ekleyin ve mikserle çırpın.
Hamurun topaklı olmaması gerekir. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Krep tavasında çok az yağ ile tavayı yağlayın ve yağı kızdırın.Sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın.
Hamurun bir ucundan spatula ile kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.Pişmeyen tarafı spatula ile çevirin.
Diğer tarafta pişince soğuduktan sonra arasına nutella ve muz dilimleri koyun servise hazırdır.. AFIYET OLSUN