**MARINE EDILMIS SOMON IZGARA**
Malzemeler
2 adet somon fileto
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu Tuz
Geniş bir kaba zeytinyağımızı koyuyoruz. İçine limon suyumuzu sıkıyoruz. Sarımsaklarımızı rendeliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı balıklarımızın her iki yanınada sürüp, dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.
Balıklarımız bu lezzeti içine çektikten sonra, bir teflon tavada yada ızgarada her iki taraflarıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Bol yeşillikli bir salatayla gerçekten tadına doyulmuyor.AFIYET OLSUN
**IZGARA CIPURA**
MALZEMELERI''4 adet çipura 2 Kuru soğan 2 Domates
1 adet limon 4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANISI''
1. Çipuraların içlerini ayıklayın, iyice yıkayın. Kalan kan parçacıkları pişince acımtrak tad verir.
2. Çipuraları fırın tepsisine dizin, içlerine birer adet defne yaprağı koyun. Soğanları ve domatesleri de balıkların üzerine ve yanlarına döşeyin. Limon suyunu ve zeytinyağını karıştırıp üzerlerine dökün. Tuz ve karabiber serpiştirin. Fırının ızgara kısmını açın, yaklaşık onbeş dakika pişirin..AFIYET OLSUN
**IZGARA LÜFER**
MALZEMELER''
Lüfer 1 adet soğan 2 adet limon Defne yaprağı
1 kaşık sıvıyağ Tuz Karabiber
HAZIRLANIS''
1. Lüferlerin karın kısmını bir bıçak ile keserek içlerini iyice temizleyin. Kanları da iyice yıkayın aksi takdirde kalan parçacıklar balığa pişince acımsı bir tad verir.
2. Balıkların karın kısımlarına birer dilim soğan ve defne yaprağı yerleştirin. Balıkların üzerine bıçak ile 2-3 çentik atın. Bu çentiklere biberiye koyabilirsiniz.
3. Balıkları fırın tepsisine ya da ısıya dayanıklı bir cam kaba dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin, sıvyağ ve limon suyu üzerlerine gezdirin. Sonra diğer taraflarını çevirerek tuz ve karabiber işlemini tekrarlayın.
4. Önceden ızgara bölümü ısıtılmış fırında ya da ızgarada on dakika bir tarafı, on dakika da diğer tarafı kızaracak şekilde pişirin. Çevirirken dağılmamasına dikkat edin. Roka ve limon ile servis yapın.AFIYET OLSUN
**FIRINDA ALABALIK**
MALZEMELERI''
4 adet alabalik 6 yemek kasigi limon suyu 4-5 yemek kasigi un
2 adet kirmizi biber 2 adet yesil biber 3 adet sogan
2 yemek kasigi sivi yag 4 yemek kasigi beyaz sarap
1 bardak su Tuz ve karabiber
HAZIRLANISI''
Baliklari temizleyin.Limon suyuyla ovun,tuz ve karabiber serpin.Baliklari una bulayin ve yagda kizartin.Firin tepsisine alin.
Buarada biberleri uzunlamasina,soganlarida halka seklinde kesin.Az miktar yagda hepsini bikac dakika soteleyin.Sarabi ve suyu ekleyip karistirin.Firin tepsisindeki baliklarin uzerlerine sebzelerden serpistirin.200 derecede baliklar iyice kizarana kadar pisirin.AFIYET OLSUN
**FIRINDA MISIRUNLU YAYIN BALIGI''
YAPILIŞI
Dediğim gibi çok kolay.balıkçı zaten parçalara ayırıyor.parçaları yıkayın tuzlayın.Mısır ununa bulayıp tepsiye dizin.Kızarana kadar pişirin.Tepsiyi yağlamanıza gerek yok zaten yağını veriyor.Hatırlatayım ciddi manada yağlı bir balık.Yağlı balık sevmeyenler tercih etmesin AFIYET OLSUN
**FIRINDA SOSLU ALABALIK**
MALZEMELER
5 adet alabalık 2 adet patates 2 adet soğan 1 adet domates
bir kaç tane defne yaprağı
SOS İÇİN
1 tutam nane 1 tutam maydanoz 1 küçük soğan
zeytinyağı yarım çay bar.su biraz köri
YAPILIŞI
Önce sos malzemelerini rondodan geçirin.Yayvan bir kaba koyup balıkları bulayın
Tepsiye yerleştirin.Üzerine irice doğradığınız soğan,patates ve domatesi dizin.aralarına defne yapraklarını koyun.
Üzerine kalan sosuda döküp,200 derecelik fırına sürün.Kızarıp suyunu çekince fırından alın.AFIYET OLSUN