Melek-Yuzlum ask pinari 'nin melek yuzlusu
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 363 Tecrübe : 664 Teşekkür Almış : 26 Kayıt tarihi : 21/11/09
| Konu: BIR KAC TANE HAMUR TARIFLERI Perş. Nis. 14, 2011 3:13 pm | |
| Ev Yapimi Lahmacun
Malzemeler
1 kg un 1 pk maya * tuz ilik su 500 gr kiyma * 3 sogan 2 domates 1 kirmizi biber * 2yesil biber 1,5yk yogurt * 1 yk biber salcasi 1 yk domates salcasi * 1/2 dm maydonoZ 1 cb siviyag * 1 cb sU 2 ds sarimsak * pul biber, tuz, kimyon, k.biber
Hazırlanışı * Ele yapismayacak sekilde hamuru yogurun en az 1 assat dinlendirin. * Bütün malzemeleri karistip harcini iyice yogurun * Hamuru kücük bezilere ayirip fazla ince olmayacak sekilde acin * elinizi islatip harcini üzerine yayin * firinda üzeri hafif kizarana kadar pisirin * PATLICANLI BOREK
2 patlıcan, 1 fincan kaşar peyniri rendesi, 1 fincan beyaz peynir, 1 demet maydanoz, milföy hamuru, 1 yumurta sarısı, yarım limonun suyu, tuz, karabiber, susam. Patlıcanları fırında ya da ocakta biraz közleyelim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım ve limon suyu sıkılmış suyun içinde biraz bekletelim.
10 dakika kadar bekledikten sonra, patlıcanların suyunu süzüp incecik kıyalım. Patlıcanların yanına kaşar peyniri ve beyaz peyniri katalım. Maydanoz, tuz, karabiber koyduktan sonra hepsini iyice karıştıralım.
Yağladığımız küçük bir tepsiye, milföy hamurlarını inceltip koyalım.Tepsinin tabanını kapladıktan sonra, patlıcanlı harcı üzerine koyalım. İkinci kat olarak da, tekrar milföy hamurlarını inceltip dizelim.
Yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Orta sıcaklıktaki fırına koyup üstünün kızarmasını bekleyelim. Pizza dilimleri şeklinde kesip servis yapalım.
gül poğaça
Malzemeler * 2 su bardağı ılık sU 1 su bardağı ılık süt * 1,5 su bardağı sıvıya 2 tatlı kaşığı SEKER * 3 tatlı kaşığı tuz 15 gr yaş maya aldığı kadar un * içi için: * maydonoz,peynir * üstü için: * 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı * öncelikle sütü suyu ve mayayı iyice karıştırıyoruz ve bi 5 dk bekletiyoruz. * sıvı yağı,şekeri tuzu unuda ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. * üstünü kapayıp yarım saat dinlendiriyoruz. * mayalandıktan sonra elmadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. * küçük tabak büyüklüğünde 1 parmak kalınlığında olucak ve yukardaki resimdeki gibi karşılıklı 4 yandan kesiyoruz. * yanlız ortası geniş olsun keserken cok ortadan kesmeyin. * ortaya hazırladığmız içi koyup karşılıklı kapıyoruz. * üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırına atıyouz.(dahada kabarması için 100 derece fırında 15 dk mayalandırıp 200 dereceye cıkarılabilir) * üzerleri kızarınca cıkarıyoruz. Pamuk Pogacalar
Malzemeler;3 yumurta ;2 su bardagi ilik sut ;1 su bardagi yogurt ;Yarim su bardagi sivi yag ;3 kasik tereyagi ;1,5 su bardagi pudra sekeri ;1 paket yas maya (42gr) ;1 tatli kasigi tuz ;1 kgun(6,5 su bardagi) ;Hashas tohumu Yapilisi;Bir legenin icine un konur,ortasi havuz gibi aciportasina sivi yag,tere yagi,tuz,pudra sekeri,maya,yogurt,ilik sut,yumurtalarin beyazlari(sarilari uzerine surmek icin ayrilir)ilave edilir yumusak bir hamur yogrulur.Hamur mayalanmaya birakilir.Daha sonra kucuk bezeler yapilir,biraz daha mayalanir.Istenildigi gibi yada resimdeki gibi sekil verilir ve firin tepsisine dizilir,Tepsidede yarim saat bekletilir yapilan pogacalar iyice kabarinca uzerine yumurta sarisi surulur ve hashas tohumu serpilip onceden isitilmis 200c firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir . KATMER
1 su bardağı ılık su 1/2 su bardağı süt 1/2 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ 4 su bardağından 1 parmak eksik un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 1/5 paket maya(8 gr) 80 gr.oda sıcaklığında tereyağ(içine sürmek için) 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ(kızartırken) İç malzemesi: 400 gr .ıspanak 1 büyük kuru soğan 150 gr.kıyma tuz,karabiber,pul biber Yıkanmış ıspanakları ince kıyın.İçine kavrulmuş kıyma,ince doğranmış soğan ve baharat ekleyin.(tuz tepsiye konurken eklenir,zira ıspanak sulanır)
1. Sıvıyağ,ılık su,süt,sirke,tuz,maya ve un ile hamuru hazırlayın. 2. Beklemeden hamuru 2 ye bölün.Her birini 3 ml.kalınlığında açıp(ince değil, katmer kalınlığında) içerisine tereyağını bölüştürüp sürün.Bohça gibi(enine ve boyuna 3'e)katlayın. 3. 40-45 cm.çapındaki tepsiyi çok az miktarda yumuşak tereyağ ile yağlayın(üzerine konan hamuru tutması için) 4. 1. hamuru tepsi büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirin.Hazırladığınız iç malzemeyi serin.İkinci hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirin.Kenarları az bastırarak iki katı birleştirin. 5. Tepsiyi ocağınızın üzerine alıp,kısık ateşte kızartın.Kızarttığınız bölgeyi spatula ile arada kontrol edin.Eğer yağ yeterli gelmiyorsa çok az zeytinyağ ilave edin. 6. Bir yüzü kızarınca bir başka aynı büyüklükte veya daha büyük bir tepsiye ters çevirin.Yine az yağ ilavesi ile döndürerek kızartın. 7. İster üçgen keserek servis yapın(benim yaptığım gibi)isterseniz karelere bölerek. MARMELATLI KURABIYE
Malzemeler ; 1 paket tereyağı 1 yumurta * 5 yemek kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya * 1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık * Alabildiği kadar un Marmelat
Yapılışı ;
1. Öncelikle; tereyağını. yumurtanın sarısını, şekeri karıştırarak homojen bir karışım elde edin. 2. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayıp ortalarına bastırın. 4. Önce yumurta akına sonra fındığa bulayın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 5. Soğuyan kurabiyelerinizin ortalarına marmelat ekleyin. PEYNIRLI HAMUR KIZARTMASI ...
Malzemeler: 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı rende beyaz peynir 1 su bardağı süt 4-5 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu Yeteri kadar un Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Bütün malzeme birarya getirilir, yumuşak bir hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. Sonra ceviz kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağından küçük açılır. Kızgın yağda pembe renkte kızartılır ISPANAKLI PIZZA
Malzemeler Hamuru icin: 3-4 su bardagi arasi un 1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su 2 tatli kasigi kuru toz maya 1 tatli kasigi seker 2 cay kasigi tuz 1 yemek kasigi kadar zeytinyagi
Ustu için: 500 gr ispanak 1 orta boy sogan 1 dis sarmisak 2 yemek kasigi salca(domates) 1 cay bardagi ilik su 1 çay kasigi reyhan 1 cay kasigi kekik Tuz, karabiber Istege gore sarmisak tozu Kasar rendesi(istenilen miktarda)
Yapilis Tarifi Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin. Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini kapatip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi) Unlanmis tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uclari ile bastirarak yavas yavas acin. hamuru cekistirerek yuvarlakligini koruyarak genisletin.Yuvarlak tepsiye yada normal firin tepsisine misir unu serpin yapismamasi icin. yada yaglayadabilirsiniz. Hamuru yerlestirip biraz daha kabarmaya birakin. Bu arada ust malzemeleri hazirlayin. Ust malzemesi icin 500gr. kadar ispanagi yikayip dograyin.Genisce bir tavada hafif zeytinyaginda 1 orta boy sogani iyice kavurun. Ardindan 1 dis ince dogranmis sarimsagi ilave edip 1 dakika kadar cevirin. Yanmamasina dikkat edin sarimsagin. Sonra dogradiginiz ispanaklari ilave edip ispanaklar sonup iyice kavrulana ve suyu buharlasana kadar karistirarak kavurun. ilinmaya birakin.Ilindiktan sonra hala suyu varsa bir kagit havlu ile sikin fazla suyunu. Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kasigi domates salcasi koyup yaklasik bir cay bardagina yakin ilik su ile karistirip sivilastirin. Koyu bir sos kivaminda olacak. Icine bir cay kasigi dolusu kekik ve reyhan ,tuz, biraz karabiber, istege gore biraz toz sarimsak ekleyip karistirin. Hamura once sostan surun. Daha sonra elinizle ispanakli ici esit sekilde yayip uzerine rendelenmis kasar peyniri gezdirin. Yuksek isida onceden isitilmis 180 dereceli firinda 20 dakika kadar heryeri kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin. TALAS PIDE
Malzemeler : 5 su b. un 1 paket kuru maya 1 tatlı k. tuz alabildiği kadar su
İç harcı için: Yarım kg. kuzu eti 3 soğan 1 su b. bezelye 1 tutam maydanoz sıvıyağ tuz, karabiber kekik
Hazırlanışı : tas Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.Üzerine alabildiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamru hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri merdane ile açın.İç harcı için kuzu etini tavaya alıp kavurun.Etin rengi döndükten sonra üzerine küp kesilmiş olan sopanları ilave edip et ile birlikte kavurun.Kavrulduktan sonra bezelyeyi ekleyin.Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kesilmiş maydonozu ilave edip bir iç harç elde edin. Bezelere ayırdığınız hamurların üzerine ilk önce kaşar peynir rendesi serpin.Üzerine etli iç harcı yayın.Hamurun kenarlarını kapatın.Pideleri bu şekilde hazırlayın.Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin.Fırından çıktıktan hamurların kenarlarına sıvıyağ sürüp servis edin.. | |
|
Dostum Co-Admin
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 460 Tecrübe : 898 Teşekkür Almış : 10 Kayıt tarihi : 08/11/09
| Konu: Geri: BIR KAC TANE HAMUR TARIFLERI Perş. Nis. 14, 2011 4:04 pm | |
| ellerine saglik vallah bu cesitleri insan görunce ac degilse bile acikir insan bir gun bolca bunlari hazirla ve allah rizasi icin ikramdan bulun basta canim kardesim bir baksin tadina afiyetlen ) | |
|
Melek-Yuzlum ask pinari 'nin melek yuzlusu
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 363 Tecrübe : 664 Teşekkür Almış : 26 Kayıt tarihi : 21/11/09
| Konu: Geri: BIR KAC TANE HAMUR TARIFLERI Perş. Nis. 14, 2011 4:11 pm | |
| hehehehhe tskler sagol baskan he abime yedirecem bakayim not verecekmi hehehehehe sonra kismet olursa sanada yaparim | |
|
KaPtaN Baskan
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 891 Tecrübe : 2013 Teşekkür Almış : 15 Kayıt tarihi : 01/10/09 Yaş : 48 Nerden : :)
| Konu: Geri: BIR KAC TANE HAMUR TARIFLERI Perş. Nis. 14, 2011 4:14 pm | |
| | |
|
Melek-Yuzlum ask pinari 'nin melek yuzlusu
Cinsiyet :
Mesaj Sayısı : 363 Tecrübe : 664 Teşekkür Almış : 26 Kayıt tarihi : 21/11/09
| Konu: Geri: BIR KAC TANE HAMUR TARIFLERI Perş. Nis. 14, 2011 4:32 pm | |
| hehehehhe evet ya keisn dogum yapr vakitsiz dogum ehehehhee tamam ya yapacam dur siraylaa hehehehee on elimi var benim yaw hehee | |
|